Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zemřel kontroverzní moderátor Jerry Springer: Proslul pořady o nevěře a sexuálních úchylkách

Autor: ČTK - 
27. dubna 2023
18:00

Zemřel americký televizní moderátor Jerry Springer, známý svými kontroverzními pořady plnými vulgarismů a potyček. Známé televizní hvězdě bylo 79 let.

Vystudovaný právník a syn židovských přistěhovalců se v roce 1977 stal starostou města Cincinnati ve státě Ohio na severovýchodě USA, pak se rozhodl pro práci v televizi. Jeho první diskusní pořady o aktuálním dění byly umírněné, později s vidinou vyšší sledovanosti radikálně změnil svůj styl i obsah pořadů. Nejčastějšími tématy The Jerry Springer Show byly extrémní mezilidské vztahy. Na konci 90. let sledovanost jeho show předčila všechny ostatní, včetně pořadu Oprah Winfreyové, píše AFP.

Springer svou show označoval za „únikovou zábavu“, zatímco jiní ji považovali za příspěvek k poklesu amerických společenských hodnot, píše agentura AP. Pozvaní hosté ve studiu před publikem otevřeně hovořili o nevěře, intimních problémech či sexuálních úchylkách. Lidé z publika měli volný prostor pro často bouřlivé reakce a při vysílání musela být přítomna ochranka.

Jerry Springer se narodil 13. února 1944 v Londýně židovským rodičům, kteří uprchli do Británie z území dnešního Polska před nacisty. Jeho babička zahynula v Terezíně. V roce 1949 rodina odjela do USA. Springer vystudoval práva a politické vědy a byl členem týmu senátora Roberta Kennedyho, po jeho zavraždění v roce 1968 začal pracovat v Cincinnati v právnické firmě a později se v tomto městě dal na politiku.

První díl jeho slavné show se objevil na televizních obrazovkách v září 1991. Kontroverzní a zároveň úspěšná talk show se v USA vysílala až do roku 2018, celkem vzniklo 4000 epizod. V ČR se objevila před lety v televizi Nova.

Springer zemřel poklidně, po krátké nemoci, uvedla americká média. Podle některých zdrojů mu loni lékaři diagnostikovali rakovinu slinivky.

Video  Rey Koranteng: Mám rád aktivní dovolenou, opalovat se nepotřebuji.  - videohub
Video se připravuje ...

 

lokii ( 27. dubna 2023 19:17 )

Ta jeho show byla neco priserneho. Ten ji postavil na lidech -nebo spis divkach, ktere neznaly otce svych deti. Viditelne slo o divky s nizsim intelektem (opravdu se nechci nikoho dotknout), ktere oznacovaly jednoho muze za druhym za otce sveho ditete - jednou tam bylo snad sedm muzu/kluku a stale se otec nenasel.
Uboha show, ktera svedci i o jeho urovni - nebo spis ubohosti.

Zobrazit celou diskusi