Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Berlusconi s leukémií volá z nemocnice: „Je to těžké, ale zvládnu to jako vždycky.“

Autor: mav - 
8. dubna 2023
18:11

Od středy je italský oligarcha a mnohaletý premiér Silvio Berlusconi (86) na jednotce intenzivní péče kvůli leukémii a zápalu plic. Do světa ale hlásí: „Nevzdám to!“

Hned ve čtvrtek telefonoval šéfredaktorovi novin Il Giornale, jež patří do jeho mediálního impéria. „Je to těžké, ale zvládnu to jako vždycky,“ reprodukovalo pak páteční vydání listu na první straně. „Dokázal jsem se vzchopit i v těžkých a choulostivých situacích,“ dodal Berlusconi, fanoušky přezdívaný Il Cavaliere (Rytíř) nebo zkráceně Cav.

„Předsedův tón samozřejmě není stejný jako vždy, ale jeho hlas je pevný a touha mluvit velká, i když mu všichni kolem radí, občas ho nabádají, aby se neunavoval. Ale Cav - to není nic nového - má ducha bojovníka,“ popsal telefonát přímo šéfredaktor deníku Augusto Minzolini, dřívější senátor a Berlusconiho straník z partaje Forza Italia (Vpřed Itálie).

„Takový už ten člověk je. Je zocelený. Nezdolný. Jako řečtí hrdinové,“ dodal šéfredaktor. „Vždyť jeho život je jedna dlouhá epická bitva. Neopakovatelný. A odvaha a tvrdohlavost jsou vlastnosti, které na něm vždycky všichni uznávali, dokonce i jeho nejzuřivější protivníci.“

Text je dostupný i na webu Il Giornale, který jen za pátek vydal k Berlusconiho stavu 13 zpráv - a mediální smršť pokračuje.

Berlusconi má leukémii chronickou

Berlusconiho leukémie je chronická, ne akutní, nyní trpí hlavně dýchacími obtížemi. „Děláme, co můžeme. Ale jsem klidný. I tváří v tvář vážné patologii, v opravdu obtížné situaci, reaguje na léčbu dobře,“ sdělil v sobotu novinářům ošetřující lékař, profesor Alberto Zangrillo. „Nemohu popřít, že je v tom i velká osobní angažovanost, protože mám co do činění s pacientem, který je zároveň mým velkým přítelem,“ cituje ho Il Giornale.

Video  Nahá aktivistka jako u Zemana: „Tvůj čas vypršel," křičela na Berlusconiho  - reuters
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi