Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Home Credit ve Vietnamu vyšetřují kriminalisté! Provedli razii kvůli spotřebitelským úvěrům

Autor: ČTK - 
5. dubna 2023
16:54

Vietnamští kriminalisté prověřují poskytovatele spotřebitelských úvěrů, mezi nimi i vietnamskou divizi společnosti Home Credit, která patří do investiční skupiny PPF. Server Seznam Zprávy dnes napsal, že do sídla společnosti v Ho Či Minově Městě před několika dny dorazili tamní vyšetřovatelé, kteří v ní provedli domovní prohlídku, hovořili se zaměstnanci a kontrolovali některé finanční a úvěrové aktivity firmy. Vedení skupiny v Praze uvedlo, že Home Credit Vietnam Finance s policií spolupracovala a společnost žádná pravidla v této asijské zemi neporušila.

„Jednalo se o administrativní kontrolu poskytovatelů spotřebitelských úvěrů ve Vietnamu. Vietnamská divize Home Creditu během kontroly s policií úzce spolupracovala. Provoz firmy nebyl během kontroly nijak narušen,“ řekl Seznam Zprávám mluvčí PPF Leoš Rousek.

Podle vietnamského ekonomického serveru The Investor se vietnamská policie v poslední době zaměřila na společnosti vymáhající pohledávky a poskytující spotřebitelské financování. Vietnamský zpravodajský server VnExpress na konci března uvedl, že na policejní operaci se podílely stovky policistů. Policejní zásah podle webu v té samé době probíhal i v jiné společnosti - Galaxy.

Home Credit ve Vietnamu podle PPF žádná pravidla neporušil. „Za dobu 15 let svého podnikání ve Vietnamu společnost vždy přistupovala odpovědně k poskytování úvěrů tak, jak vyžadují globální standardy Skupiny Home Credit, která na všech svých trzích působí plně v souladu s patřičnou regulací,“ sdělil Rousek.

Společnost Home Credit patří k předním poskytovatelům spotřebitelských úvěrů. Kromě České republiky a Slovenska poskytuje služby i v Kazachstánu, Číně, Indii, Vietnamu, Indonésii a na Filipínách. Ve Vietnamu působí od roku 2008, zaměstnává zhruba 6000 lidí a eviduje na 14 milionů klientů.

Video  Podnikatelé Baťa, Kellner, Waldes. Vydupali ze země světová impéria, tragickému osudu ale neunikli  - Videohub
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi