Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Drama v Bruselu: Útočník pobodal v metru tři lidi. Policie ho obratem zadržela

Aktualizováno -
30. ledna 2023
20:52
Autor: ČTK - 
30. ledna 2023
19:06

 Útočník dnes večer na stanici bruselského metra Schuman poblíž sídel institucí Evropské unie pobodal tři lidi. Jeden zraněný je ve vážném stavu, uvedla policie. Policisté podezřelého zadrželi, na místě zasahovaly dvě sanitky. Provoz metra je po incidentu narušen, napsal belgický list La Libre. Podle agentury AFP měl zadržený muž v minulosti psychické obtíže.

Několik svědků uvedlo, že muž ozbrojený nožem se pohyboval ve vlaku metra jedoucím směrem do centra. „Lidé utíkali všema směry, hodně se křičelo,“ uvedl jeden ze svědků a dodal, že útočník napadl ženu, která se chystala vystoupit.

Na sociálních sítích se objevily záběry, na nichž je vidět několik policistů v neprůstřelných vestách, kteří obklíčili mladého muže v džínách a tričku. Ten si po výzvě lehl na zem a dal ruce za hlavu.

První informace hovořily o jednom raněném, policie později uvedla, že zranění jsou tři, z toho jeden vážně. Podle svědků útočník kromě ženy s kočárkem napadl také malého chlapce, píše La Libre.

Útok se odehrál kolem 18:00 na stanici Schuman, desítky metrů od sídel Evropské rady a Evropské komise. Podle AFP do stanice metra bezprostředně po napadení přiběhlo několik policistů v civilu.

První poznatky z vyšetřování nenaznačují, že by se mohlo jednat o teroristický čin, uvedla belgická veřejnoprávní stanice RTBF s odkazem na bruselskou prokuraturu.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

diskutujici ( 31. ledna 2023 07:16 )

Ten už měl být v chlazeném boxu.

Zobrazit celou diskusi