Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno, déšť 21°C

Nejslavnější pes internetu bojuje o život. Shiba inu, který inspiroval kryptoměnu, trpí leukémií

Autor: Mii - 
28. prosince 2022
10:00

Těžko byste na internetu hledali slavnějšího psa. 17letý shiba inu jménem Kabosu se během svého života stal tváří mnoha internetových vtipů, dokonce je po něm pojmenovaná jedna celá kryptoměna. Nyní to ale vypadá, že se jeho život blíží ke konci. Jak oznámila jeho majitelka, Kabosu trpí leukémií a selhávají mu ledviny, píše televize CNN.

Majitelka psa Atsuko Satová, učitelka z mateřské školky v japonském městě Sakura, to oznámila na instagramu. Její shiba inu přestal na Štědrý den přijímat potravu a pít a byla mu diagnostikovaná akutní cholangiohepatitida a chronická lymfomová leukémie. Stav Kabosu se sice během posledních hodin zlepšil, ale pes se pohybuje stále méně a je vidět, že mu není dobře.

Ačkoliv jste jméno Kabosu nejspíš nikdy neslyšeli, zcela jistě jste na internetu viděli jeho fotografii. Pes se během svého života stal internetovou legendou, vznikla s jeho podobiznou série internetových vtipů známých jako „doge“. Slávu přitom získal zcela náhodou, skupině diskutujících na internetovém fóru Reddit a 4Chan se jednoduše líbilo, jak vypadá. A tak jeho fotografie začali používat jako součást různých vtipů.

Popularita tohoto psa plemene shiba inu dokonce byla taková, že po něm byla pojmenovaná jedna celá kryptoměna – dogecoin. Původně byla zamýšlena jen jako humorný konkurent bitcoinu, dogecoin se však stal seriózně obchodovatelným aktivem, na jehož nákupu řada lidí zbohatla (a také zchudla). Fanouškem dogecoin je například miliardář Elon Musk.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi