Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Obří exploze u Petrohradu: Nad městem se objevila ohnivá koule, vybouchl plynovod

Autor: Mii, ČTK - 
19. listopadu 2022
17:58

K mohutné explozi následované požárem došlo v sobotu nedaleko Petrohradu. Podle ruských státních médií vybouchla část tamního plynovodu, který vede přes Leningradskou oblast. Hlavním ohniskem má být přečerpávací stanice zemního plynu u města Vševoložsk. Incident si nevyžádal žádné oběti.

„Je tohle požár v Petrohradu, nebo co je? Nikdy jsem neviděl ani neslyšel nic takového. Ohromný požár,“ podivovali se místní na sociálních sítích. Vševoložsk se nachází zhruba 24 kilometrů od Petrohradu, ohnivá koule byla pozorovatelná kilometry daleko. Podle úřadů je požár pod kontrolou a nepředstavuje pro obyvatele žádnou hrozbu. Není jasné, co explozi způsobilo.

Došlo k ní jen pár hodin poté, co při výbuchu v obytném domě na ruském ostrově Sachalin přišlo o život devět lidí, jak oznámil gubernátor Sachalinské oblasti Valerij Limarenko. V domě podle prvních zpráv ministerstva pro mimořádné události vybouchl plyn.

Podle Limarenka jsou mezi mrtvými čtyři děti a ještě jeden další člověk může být stále pod troskami.

Video  Obří exploze u Petrohradu: Vybouchl plynovod.  - reprofoto Twitter
Video se připravuje ...

frnta konew ( 20. listopadu 2022 11:22 )

Alespoň tam je teplo...

jerry ( 20. listopadu 2022 09:41 )

K něčemu podobnému došlo v devadesátých letech u Kojetic u Prahy. Takže nic mimořádného, pokud by to měl být důvod k nějakým spekulacím.

Zobrazit celou diskusi