Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Lituje Elon Musk koupě Twitteru? "Možná zbankrotujeme," přiznal. A zakázal home office

Autor: ČTK, swp - 
10. listopadu 2022
23:23

Nový majitel Twitteru Elon Musk v e-mailu zaměstnancům napsal, že již nebudou moci pracovat z domova. Na následném setkání s pracovníky nevyloučil možnost, že firma zbankrotuje.

E-mail odeslaný ve středu pozdě večer Musk zaměstnancům Twitteru napsal, aby je podle svých slov připravil na „těžké časy“, uvedla agentura Bloomberg. V souvislosti se zákazem práce z domova sdělil, že od pracovníků očekává, že budou trávit nejméně 40 hodin v kanceláři, a to až na výjimky, které osobně schválí. E-mail zároveň uvádí, že nelze přikrášlit zprávu o ekonomickém výhledu a o tom, jak společnost ovlivní.

Při setkání se všemi zaměstnanci firmy Musk uvedl, že neumí odhadnout vývoj dosavadních příjmů v tomto roce a také že nemůže vyloučit bankrot firmy, napsala agentura Reuters s odvoláním na web Platformer.

Zároveň sociální síť bombarduje vlastními příspěvky. „Miluju, když si lidé stěžují na Twitter... Na Twitteru,“ napsal ve čtvrtek odpoledne amerického času. „Používání Twitteru nadále roste. Jedna věc je jistá: Není to nuda!“ dodal po dvou hodinách.

Musk, nejbohatší člověk na světě, minulý měsíc koupil Twitter za 44 miliard dolarů a ve společnosti od té doby zahájil dramatické změny, včetně propuštění zhruba poloviny zaměstnanců a většiny vedení s cílem snížit náklady. Podle Muska firma prodělává přes čtyři miliony dolarů (cca 100 mil. Kč) denně a potýká se s masivním poklesem příjmů v důsledku tlaku aktivistů na inzerenty, aby na tuto platformu neumisťovali reklamu.

Zároveň Musk spustil systém předplatného za osm dolarů, v jehož rámci uživatelé mimo jiné získají u svého účtu modrou ikonu, která slouží k označování ověřených profilů. Musk v e-mailu zaměstnancům sdělil, že chce, aby předplatné tvořilo polovinu příjmů Twitteru.

Video  ELON MUSK  - Videohub
Video se připravuje ...

Uživatel_5512061 ( 11. listopadu 2022 13:57 )

Co by ... Někde psali, že Twitter má mnohonásobně víc zaměstnanců než asi má být
Musk si je na chvíli natáhne di kanceláří a zjistí tak, kdo skutečně má nebo nemá náplň práce pro plnycht 40 hod

Zbylí zaměstnanci mohou následně dostat i přidáni

Takže bych tento krok hned manažersky nezatracovala

Jaryn19 ( 11. listopadu 2022 08:57 )

Elon Musk myslí jinak, tak uvidíme, jak dopadne. Nepodceňoval bych ho

lollo ( 11. listopadu 2022 08:52 )

Kdysi jsem si tam účet udělala, po letech se přihlásila (bez jediného příspěvku) a měla jsem tam blokaci. Musku, udělej si tam pořádek, jo!? Vyházej je klidně všechny, haha.

Zobrazit celou diskusi