Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

„Hele, jak mi leze do p*dele!“ Donald Trump prapodivně podpořil stranického kolegu

Autor: mav - 
20. září 2022
17:58

Poslední volby Donald Trump prohrál, stejně ale dominuje Republikánské straně. A vůbec se nezdráhá to dávat najevo, naopak si v tom libuje. Docela vulgárně se teď předváděl na předvolebním mítinku ve státě Ohio.

Nyní nejde o volby, v nichž by Trump kandidoval, začátkem listopadu se konají tzv. poločasové volby: Američané si zvolí novou dolní komoru Kongresu (Sněmovnu reprezentantů) a obmění třetinu Senátu. Rovněž se bude volit 39 guvernérů a další státní a místní úrovně samospráv.

Ve většině těchto voleb se jedná o soupeření Demokratů a Republikánů. A Donald Trump tu a tam vypomůže svým stranickým oblíbencům, stejně jako torpéduje kolegy, kteří na politiku nahlížejí jinak než on.

Co z toho ovšem předváděl v sobotu v Ohiu, není tak úplně zřejmé. Na mítink republikánského kandidáta do Senátu, J. D. Vance, podle New York Times dorazil bez pozvání. Řečnil dobré dvě hodiny, ani ne tak o státě Ohio a svém kolegovi, jako spíš o sobě a o svém možném pokusu o prezidentský comeback za dva roky, píše server Politico.

Zároveň odrážel článek New York Times, podle nějž si od něj Vance raději chce udržovat odstup. „J. D. mi leze do p*dele, chce mou podporu,“ prohlásil bez rukaviček Trump. A podporují ho prý i všichni Trumpovi stoupenci, hnutí MAGA, stejně jako Trumpovi nakloněná televize Fox News. „Jo, říkal o mě nějaké ošklivé věci, ale to bylo, než mě poznal a zamiloval se do mě,“ uznal Trump, že vůči němu Vance býval kritický.

Těžko říci, zda tato slova podpory skutečně pomáhají. Zatím senátorské křeslo drží Republikáni a i Trump zde v posledních volbách vyhrál se slušným náskokem, nynější průzkumy však vypadají docela těsně.

„J. D. tam vypadal jako myš, ne jako chlap. Bylo to ponižující,“ komentovala na CNN Barbara Comstocková, někdejší kongresmanka za Republikánskou stranu.

Video  Trumpovi příznivci řádili v Kapitolu: Čtyři mrtví, infarkt v davu a Biden završil výhru  - Reuters
Video se připravuje ...

frantacizek ( 20. září 2022 19:55 )

tématicky to sem sedne :


Ruský prezident Vladimir Putin dnes obvinil Spojené státy, že se snaží udržet dominantní postavení ve světě a vše ovládat. Informovala o tom agentura AP. Zástupcům zbrojního průmyslu v souvislosti s válkou na Ukrajině nařídil zvýšit produkci.

Na setkání s novými velvyslanci v Moskvě Putin řekl, že „postup k multipolárnímu světu naráží na odpor těch, kteří se snaží udržet svoje výsadní postavení v mezinárodních záležitostech a ovládat všechno - Latinskou Ameriku, Evropu, Asii a Afriku,“ řekl Putin. Dodal, že „hegemonovi se to dost dlouho dařilo, ale navždy to takhle nejde“, bez ohledu na vývoj na Ukrajině.

tak proto je ve světě stabilita, protože je nejvlivnější Amerika. Být to Sověti, tak to všichni vidíme, jak to tady soudruzi destabilizovali a musí se s nimi (současným Kremlem) definitivně proto zatočit..
Ale soudruh Putin nemá pravdu - jižní Ameriku na to, jak ji mají daleko, plundrují dosti právě Sověti a Afriku plundruje zcela dominantně čajna, čiže úplně mimo..

Zobrazit celou diskusi