Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Plameny zachvátily trajekt s 300 lidmi u švédského pobřeží: Hořela auta na palubě

Aktualizováno -
29. srpna 2022
18:27
Autor: ČTK - 
29. srpna 2022
14:39

Záchranné složky v pondělí zasahovaly při rozsáhlé operaci v Baltském moři, když u švédského pobřeží začalo hořet na trajektu. Na palubě plavidla bylo zhruba 300 lidí, napsala agentura AP s odkazem na švédské úřady, podle kterých byl požár "omezený" a plameny už hasiči zlikvidovali. Při požáru podle úřadů nebyl nikdo zraněn a nutná nakonec nebyla ani evakuace.

"Hoří na palubě se zaparkovanými auty," uvedl Jonas Franzen, mluvčí švédské námořní správy v době požáru. Na místo byly z preventivních důvodů vyslány tři vrtulníky a sedm lodí. Nikdo nebyl evakuován, ale jeden z lidí na trajektu podle AP řekl, že pasažéři se shromáždili na horní palubě.

Trajekt Stena Scandica, který podle webových stránek provozovatele běžně pluje na trase mezi švédským městem Nynäshamn a lotyšským Ventspils, se nacházel nedaleko neobydleného ostrova Gotska Sandön, zhruba v polovině trasy mezi oběma městy.

Švédský provozovatel trajektů Stena Line dále uvedl, že na palubě bylo 241 pasažérů a 58 členů posádky. Hořet podle společnosti začalo v chladírenském voze. Plavidlo bude i s pasažéry odtaženo do Nynäshamnu, řekla agentuře TT mluvčí švédského námořního úřadu Lisa Mjörningová.

Společnost Stena Line se sídlem v Göteborgu uvádí, že je jedním z největších provozovatelů trajektů na světě. Jejích 38 lodí údajně podnikne 25.000 plaveb ročně. Firma zaměstnává v Evropě na 4300 lidí.

 

 

Video  Trajekt se 140 pasažéry narazil do zdi  - Youtube
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi