Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Premiérka Finska čelí kritice za bujarou party: Po tanečcích s kamarády odmítla, že by brala drogy

Autor: ČTK - 
19. srpna 2022
08:23

Finská premiérka Sanna Marinová čelí ostré kritice poté, co se na internetu začalo šířit video, které ji zachycuje, jak zpívá a tančí na bujarém večírku. Na videu, jež se zřejmě rozšířilo z účtu na sociálních sítích, jsou také premiérčini přátelé, včetně finských celebrit. Informuje o tom zpravodajský web BBC.

Marinová se kvůli videu ocitla pod palbou kritiky opozičních stran, přičemž zazněla výzva, aby se podrobila testu na drogy. Šestatřicetiletá premiérka odmítla, že by brala drogy, a uvedla, že pila pouze alkohol a jen se „bujarým způsobem“ bavila.

Na svou obhajobu novinářům řekla: „Mám rodinný život, mám pracovní život a mám volný čas, který trávím se svými přáteli. V podstatě stejně jako mnoho lidí v mém věku.“

Premiérka zároveň sdělila, že necítí potřebu své chování měnit. „Budu úplně stejným člověkem jako doposud a doufám, že to bude přijato,“ řekla.

Nejmladší premiérka světa se netají tím, že se ráda baví. Byla opakovaně vyfocena na hudebních festivalech. Loni se omlouvala za to, že byla na diskotéce, ačkoliv se před tím setkala s pozitivně testovanou kolegyní.

Německý deník Bild minulý týden označil Marinovou za „nejvíc cool političku na světě“.

Premiérka dnes k uniklému videu řekla, že věděla o tom, že je natáčena, ale nemá radost z toho, že se video dostalo na veřejnost. „Tancovala jsem, zpívala a bavila se, což je naprosto legální,“ poznamenala s tím, že nikdy nebyla v situaci, kdy by viděla nebo věděla o tom, že ostatní užívají drogy.

Předsedkyně opoziční strany Riikka Purraová vyzvala Marinovou, aby se dobrovolně nechala testovat na drogy a poznamenala, že nad premiérkou se vznáší „stín pochybnosti“.

Další opoziční politici kritizovali premiérku a média za to, že komentují večírek místo toho, aby se věnovali důležitějším tématům.

„Reakce je velmi typická pro vše, co týká Marinové – je polarizovaná,“ řekl BBC finský novinář a komentátor Robert Sundman. „Jsou lidé, kteří říkají, že je normální, aby se žena v jejím věku bavila se svými přáteli, a lidé, kteří jsou šokováni,“ pokračoval.

„Ale přinejmenším do této chvíle je jedno jisté: předchozí snímky z večírku její popularitu ani popularitu její strany nijak – přinejmenším výrazně – neovlivnily,“ dodal. Podle Sundmana vzbudilo velkou pozornost přátelství Marinové s finskými celebritami, což označil za výrazný odklon od předchozích premiérů.

frantacizek ( 20. srpna 2022 04:20 )

u nás to Petr Fiala nenatáčí a je to v klidu..

Zobrazit celou diskusi