Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Chorvatsko znovu zachvátil požár: Plameny na ostrově Hvar! Muž přišel o život

Autor: Mii - 
8. srpna 2022
21:24

Chorvatsko se opět potýká s lesním požárem. Tentokrát vypukl na ostrově Hvar, k jeho rozšíření došlo v neděli, kdy do boje s ním vyrazily desítky hasičů a několik hasicích letadel. Podle agentury Reuters na místě zemřel jeden muž, když se snažil ochránit svůj majetek. Šíření plamenů je nicméně pod kontrolou.

Na Hvaru hořelo deset hektarů borového lesa, požár vypukl během nedělních dopoledních hodin nedaleko města Stari Grad. Zde dokonce plameny krátce ohrožovaly obytné domy. Jeden muž zemřel, když se pokoušel ochránit stroj, zřejmě zemědělskou techniku. Aktuálně chorvatská policie vyšetřuje, co přesně bylo jeho příčinou smrti.

Do hašení se zítra zapojí hasiči ze Splitu. Šíření plamenů bylo zastaveno, ale stromy nadále hoří. „Situace na místě je momentálně dobrá,“ uvedl podle agentury Hina šéf hasičské brigády Ivan Kovacevic. Zasahuje 55 hasičů s 16 vozy a 5 letadel.

V minulém měsíci vypuklo v Chorvatsku více požárů. Největší zasáhl v Dalmácii město Šibenik, kde museli být evakuováni i místní lidé. Ke vzniku požáru přispěla - podobně jako ve zbytku Evropy - vlna silných veder.

Video  Na co si dát pozor během dovolené v Chorvatsku  - Videohub
Video se připravuje ...

krapotkin ( 9. srpna 2022 10:39 )

Nějak moc všude hoří. Není to náhodou příprava islámských teroristů, kteří si přizpůsobují Evropu svým zažitým životním podmínkám ?

krapotkin ( 9. srpna 2022 10:33 )

Spíš ostudu, jak je zvykem u šašků z ODS.

frantacizek ( 9. srpna 2022 02:08 )

neměli bychom evakuovat premiéra?? dělá tam někde romantiku..

Zobrazit celou diskusi