Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tajemství manžela Ivanky Trumpové: Rakovina štítné žlázy! Léčil se v Bílém domě, musel na operaci

Autor: Mii - 
26. července 2022
14:00

Manžel Ivanky Trumpové Jared Kushner, který za úřadování minulého amerického prezidenta Donalda Trumpa působil jako jeho poradce, trpěl rakovinou štítné žlázy. Diagnózu si vyslechl během svého působení v Bílém domě, během této doby také docházel na léčbu. Před svou manželkou Ivankou se nemoc snažil tajit. Kushner to prozradil ve svém memoáru.

Kniha se jmenuje Breaking History: A White House Momoir a vyjde koncem srpna. Některým americkým médiích se již podařilo získat její útržky a na pasáž o rakovině upozornil server The New York Times.

Kushner zde popisuje, že celý jeho boj s nemocí začal v říjnu 2019. „Ráno jsem jel do Texasu, abych se účastnil otevření Louis Vuitton továrny. Během cesty mě lékař Bílého domu Sean Conley zatáhl do zdravotní kabiny v Air Force One (letadlo amerických prezidentů, pozn. red.) a řekl: ‚Přišly výsledky vašich testů z Waltera Reeda. Vypadá to, že máte rakovinu. Okamžitě musíme naplánovat operaci',“ píše manžel Ivanky Trumpové ve své knize. Walter Reed je špičková armádní nemocnice ve Washingtonu.

Operaci tehdy v letadle nenaplánovali, Kusher prosil, jestli to může počkat jeden den. Poprosil, aby za ním Conley přišel do kanceláře, kde urgoval, „ať to v žádném případě neřekne manželce nebo zeťovi“. Tím myslel Ivanku Trumpovou a Donalda Trumpa. Ivanka se v té době také v Bílém domě vyskytovala, protože rovněž pracovala jako poradkyně svého otce.

„Jsem prezident, vím všechno“

Kushner měl štěstí, že lékaři nemoc zachytili v rané fázi, operaci nicméně postoupit musel – odstranili mu velkou části štítné žlázy. Měl strach, že to ovlivní jeho schopnost mluvit, ale to se nakonec nestalo. Operován byl jen pár dní před Dnem díkůvzdání, tedy zhruba měsíc poté, co si vyslechl diagnózu.

Tento termín si vybral právě z toho důvodu, že Den díkůvzdání je v Americe důležitým rodinným svátkem. „Takhle jsem v kanceláři mohl zameškat jen malý počet dní, přesně tak jsem to chtěl,“ vzpomíná v knize Kushner. Svou nemoc vnímal jako osobní problém, o které veřejnost nemusí vědět.

Během týdnů, kdy na operaci čekal, se podle svých slov snažil zaměřovat hlavně na práci a nikoliv na růst nádoru v jeho těle. „Když už jsem nad tím přemýšlel, připomínal jsem si, že jsem v rukách Boha a lékařů a co se stane, je mimo mou kontrolu. Také mě napadlo, jestli budu potřebovat dlouhodobou léčbu,“ uvedl manžel Ivanky Trumpové.

Své ženě o rakovině eventuálně řekl, plus svým dvěma asistentům Avi a Cassidy a šéfovi personálu Bílého domu Micku Mulvaneymu. Informace se však dostala i k Donaldu Trumpovi, který se ho okamžitě zeptal, jestli je z operace nervózní.

Kushner chtěl vědět, kdo mu o nemoci řekl, ale dostalo se mu jen odpovědi „jsem prezident, vím všechno“. Posléze se jej Trump snažil utěšit a říkal mu, že bude v pořádku.

Kniha memoárů vychází ve chvíli, kdy rodina Trumpových truchlí nad ztrátou české rodačky Ivany Trumpové, první manželky amerického exprezidenta a matky Ivanky. Trumpová zemřela ve věku 73 let před necelými dvěma týdny po pádu ze schodů v New Yorku.

Video  Zesnulá Ivana Trumpová (†73): Úspěchy a skandály jejího života  - Videohub
Video se připravuje ...

Dianthos ( 27. července 2022 10:22 )

To je zase češtinský výplod! Opravdu je na tom Blesk tak špatně, že nemůže zaměstnávat novináře a píší pro něj diletanti?
Své ženě o tom "eventuálně" řekl.... "případně" jí o tom řekl??
V jednom odstavci slovo "řekl", druhý odstavec začíná slovem "řekl". Neznáte více výrazů?
A udělat z Donalda Kusherova zeťě, to už je opravdu třešnička na dortu tohoto diletantství.

latecia ( 26. července 2022 23:32 )

Skutecne zvlastni vztahy kdyz zet vi vic nez jeho manzelka.

Zobrazit celou diskusi