Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C

Putin postrašil Rusy: Hrozí nám úder Západu i jaderné nebezpečí! Ukrajina je jen kolonie

Autor: simao, ČTK - 
21. února 2022
21:16

Ruský prezident Vladimir Putin dnes v televizním projevu k národu oznámil nejen to, že je nezbytné uznat nezávislost republik proruských separatistů na východě Ukrajiny. Opřel se také výrazně do Ukrajiny samotné jakožto loutkového státu, kritizoval ostře NATO a varoval před tím, aby se na Ukrajinu dostaly zbraně hromadného ničení. Nynější akce NATO jsou přímou hrozbou pro bezpečnost Ruska, uvedl Putin. Hrozby pro Rusko i nebezpečí útoku na Rusko se zvýšily, vzkázal občanům.

„Znovu zdůrazňuji, že Ukrajina pro nás prostě není sousední země, je to neodmyslitelná část naší historie a duchovního prostranství,“ uvedl Vladimir Putin v televizním projevu. „Odedávna se tyto země nazývaly ruské a pravoslavné,“ řekl v prohlášení ve státní televizi.

Soudobá Ukrajina podle něj byla vytvořena Ruskem. „Lenin a jeho spolubojovníci to dělali dost hrubým způsobem i ve vztahu k samotnému Rusku, od Ruska byla odtrhována některá historická území a miliony lidí, které tam žily, těch se samozřejmě nikdo neptal,“ poznamenal. „Ukrajinu lze i dnes pojmenovat jako Ukrajina Vladimira Iljiče Lenina, on je její autor a architekt,“ míní Putin.

Tři miliony lidí na Ukrajině jsou vystaveny „genocidě“ jen proto, že nesouhlasily s „převratem na Ukrajině“ v roce 2014, který vytvořily západní země, uvedl Putin. „Jsou porušována elementární práva lidí,“ tvrdí. „Rusko udělalo vše pro zachování územní celistvosti Ukrajiny,“ vzkázal Putin.

Ukrajina je jen kolonie, tvrdí Putin

Současné vedení Ukrajiny Putin ostře kritizoval. „Jejich země není hospodářským protektorátem, je to kolonie s loutkovou vládou. Vláda, která si říká ,vláda vlastenců‘, směřuje k rozložení země. A přitom se snaží o nucenou asimilaci. Už existuje zákon o původních národnostech. Ti lidé, kteří chtějí mluvit rusky, zachovat si svou identitu a jazyk, dostali jasnou zprávu, že na Ukrajině jim to nebude dovoleno,“ uvedl Putin o Ukrajině.

Ruský jazyk je dle něj vyháněn odevšud a dochází k potlačování svobody slova, tvrdí. „V Kyjevě se také připravuje likvidace ukrajinské pravoslavné církve podřízené moskevskému patriarchátu,“ tvrdí Putin.

Putin však vznesl i řadu závažných obvinění. Podle něj jsou dokonce unášeni obyvatelé Ruska, což se děje za podpory speciálních služeb cizích zemí. „Máme o tom důkazy,“ vzkázal Putin. Podle něj dochází „k přípravě vojenských akcí proti naší zemí“ a hovoří se i o tom, že Ukrajina chce vytvořit vlastní jaderné zbraně.

Putin varoval občany: Hrozí nám úder ze Západu

„Jestli v Ukrajině budou zbraně hromadného ničení, změní to podmínky ve světě, zejména pro nás v Rusku. My na to nemůžeme nereagovat. Tím spíše, že západní ochránci mohou přispět k tomu, aby Ukrajina takové zbraně získala,“ tvrdí přitom Vladimir Putin.

„Západní zbraně plynou na Ukrajinu demonstrativně nepřetržitým proudem, činnost výzvědných služeb na Ukrajině vedou zahraniční poradci,“ uvedl Putin s tím, že řízení ukrajinských vojsk již bylo integrováno s NATO a že přímo z centra NATO mohou být řízeny ukrajinské jednotky. „Spojené státy si začaly přivlastňovat území Ukrajiny jako budoucí válčiště,“ dodal.

Za „nůž do srdce“ označil nebezpečí úderu raketami na Rusko. Hrozby pro Rusko i nebezpečí útoku na Rusko se zvýšily, vzkázal občanům. „Ukrajina bude předmostím pro takovýto úder. Kdyby o tom slyšeli naši předkové, asi by tomu nevěřili. Chtěl bych, aby to slyšeli lidé jak v Rusku, tak na Ukrajině,“ uvedl.

Stížnost na sankce

Postěžoval si i na sankce. „Znovu jsou tu pokusy nás vydírat, hrozí nám sankcemi, které stejně zavedou. S tím, jak se bude upevňovat Rusko a síla našich vojenských sil, tak ty sankce budou vždy, záminka se vždycky najde, případně se vymyslí. A to nezávisle na situaci na Ukrajině. Jde o to, aby byl zadržen vývoj Ruska. Budou to dělat, jako to dělali dříve,“ tvrdí Putin.

„Naše návrhy zůstaly prakticky bez odpovědi ze strany USA a NATO. Nebezpečí vzrůstá. Rusko má právo konat příslušná opatření pro zajištění vlastní bezpečnosti,“ dodal varovně.

Video  Blesk Podcast: Vytáhne Rusko tajnou zbraň na Ukrajinu? Obě armády porovnal analytik Lukáš Visingr.  - Jiří Marek, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Eda Sztwiertnia ( 21. února 2022 23:24 )

Ano spletli se. Bude to v pátek🤣

Eda Sztwiertnia ( 21. února 2022 23:14 )

Když tak zvaní ochranci míru vybombardují bývalu Jugoslávii a jiné suverenní státy tak se nic neděje a OSN strčí hlavu do písku žádné sankce. Ale kdyyž si Rus který nechce prohnilý západ pustit před svůj prah tak je zle. A ještě jedna věc Rusové stáhli jaderné zbraně z bývaleho východního bloku. Američané je tady hromadí. Jste všichni slepí, hluši a nebo ještě hůř stádo ovcí jste. A to západ potažmo kapitalisti chcou. 666.

pindal ( 21. února 2022 22:22 )

Putin je opravdový státník,jeden z mála.Má pravdu a všichni,co trochu přemýšlí to vědí.Proč mlčí?Asi strachy.Chci věřit,že to dopadne dobře,svět ještě není na ruby.

Zobrazit celou diskusi