Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Oblačno, bouřka 21°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Papoušek kleptoman ukradl rodině uprostřed výletu kameru. Celý svůj let pak natočil

Video se připravuje ...
Autor: ČTK - 
5. února 2022
11:25

Papoušek na Novém Zélandu ukradl turistům outdoorovou kameru a natočil sám sebe při letu. Záběry odvysílala místní televize díky tomu, že se okradené rodině podařilo opuštěnou kameru v terénu zase najít. Napsal to deník The Guardian.

Rodina Verheulových přišla o kameru při horské túře v národním parku Fiordland na novozélandském Jižním ostrově. Při odpočinku u horské chaty natáčeli hejno papoušků a jeden z nich pak odloženou kameru vzal do zobáku a odletěl.

Alpinští papoušci z rodu Nestor kea jsou podobně jako straky známí svou příchylností k lesklým předmětům a nic netušícím turistům často uloupí svačinu, odloženou peněženku nebo kapesníky. Tentokrát se ale ukradenou kameru podařilo vypátrat.

„Prostě jsme šli za zvukem, viděli jsme je (papoušky) ve stromě – když nás slyšeli přicházet, tak uletěli... Můj syn se šel podívat na skály, které vypadaly jako příhodné místo, kde by pták mohl přistát a tam kamera ležela a stále ještě natáčela,“ popsala zážitek místní stanici TVNZ Alex Verheulová.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi