Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Donald a Melania Trumpovi neuspěli s aukcí. Za kryptoměny nabízeli i klobouk první dámy

Autor: sova - 
27. ledna 2022
21:03

Sada tří předmětů, kterou počátkem měsíce nabídla do aukce bývalá první dáma Melania Trumpová, nedosáhla požadované finanční hranice 250 000 dolarů pro vyvolávací cenu. Píše o tom web CNN.

Když ve středu večer skončila aukce tří unikátních předmětů - zakázkového, široce lemovaného bílého klobouku, který Trumpová nosila během oficiální státní návštěvy Bílého domu, akvarelu Donalda Trumpa a unikátního tokenu (NFT) s ilustrací a animací - zdálo se, že na aukční předměty bylo podáno celkem pouze pět nabídek, přičemž každá z nich se pohybovala kolem minimálního požadavku 1 800 tokenů Solana, kryptoměny, kterou Trumpová zvolila jako jediný způsob, jak mohou zájemci zaplatit.

Zatímco minimální požadavek na vstupenky Solana byl splněn, hranice 250 000 dolarů splněna nebyla, protože během posledních dvou týdnů, tedy téměř po celou dobu konání aukce, došlo na trhu s kryptoměnami k masivnímu propadu, kdy hodnoty různých měn klesly o 20, 30 nebo dokonce 40 %, což byl i případ měny Solana (SOL.).

V důsledku nezájmu o Trumpovy předměty, nadsazené částky vyvolávací nabídky a propadu trhu se „sbírka hlavy státu“ - jak Trump svou sbírku nazval - zřejmě prodala za přibližně 170 000 USD (přes 3 700 000 korun), tedy o 80 000 USD méně, než byla předpokládaná vyvolávací cena.

Za nízkou cenu může trh

CNN oslovila Trumpova mluvčího, aby se k aukci vyjádřil. Nižší cena a hrstka příhozů je příkladem kolísavého světa kryptoměn, který může být nesmírně lukrativní, ale v konečném důsledku je v rukou rozmarů neregulovaného trhu. Bitcoin, pravděpodobně nejuznávanější kryptoměna, se během kryptoměnového krachu tento měsíc propadl o více než 20 %, což signalizuje, že i zavedené formy měny podléhají volatilitě.

Trumpův vpád do prodeje NFT začal v prosinci, kdy bývalá první dáma oznámila, že prodává digitální umělecké dílo zobrazující její oči za 150 dolarů za kus. Stejně jako v případě nejnovější aukce Trumpová na svých webových stránkách uvádí, že část výtěžku z prodeje půjde na charitativní účely na pomoc pěstounským dětem.

Video  Babišovi a Trumpovi v Bílém domě: Blesk Zprávy byly u napjatě očekávané přijetí českého premiéra přímo v Oválné pracovně  - Jaroslav Šimáček, Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi