Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Výbuch, pak kolaps a plameny: Po zřícení budovy na Sicílii 9 mrtvých, včetně těhotné ženy

Video se připravuje ...
Aktualizováno -
14. prosince 2021
21:13
Autor: ČTK - 
12. prosince 2021
06:54

Hasiči dnes nalezli těla dvou posledních pohřešovaných po sobotním výbuchu plynu na Sicílii. Počet mrtvých se tak zvýšil na devět osob, informovala agentura ANSA. Hasiči nyní začnou odklízet trosky několika zřícených domů, aby vyšetřovatelé mohli určit přesné okolnosti exploze. Postiženým dnes vyjádřil soustrast papež František.

Dnes objevená těla patří devětapadesátiletému muži a jeho třiatřicetiletému synovi, který byl u otce na návštěvě. Ze zřícené čtyřpatrové budovy v noci na pondělí hasiči vyprostili čtyři mrtvé a dva živé lidi. Mezi oběťmi je i žena, která podle místního tisku měla jen krátce před porodem.

Výbuch nastal v soboru večer. V jeho důsledku se čtyři domy zřítily a další byly poškozeny. Bez střechy nad hlavou zůstaly desítky lidí.

Příčinou exploze byl podle místních médií zřejmě únik plynu z městského potrubí. Policie ale případ stále vyšetřuje. Jednou z verzí je, že unikající plyn se nakupil ve vzduchové kapse vytvořené v důsledku sesuvu půdy způsobeném dešti. Explozi pak mohla zažehnout jiskra od výtahu. Vyšetřovatelé budou mít jasnější představu, až po odklizení části sutin.

Svou soustrast dnes pozůstalým vyjádřil papež František. Ve městě Agrigento, které je správním střediskem okresu, kde se nachází místo exploze, je na středu vyhlášen městský smutek.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi