Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Bývalou první dámu už život v ústraní nebaví. Na Den díkůvzdání Trumpová vyrazila mezi děti

Autor: Darina Jíchová - 
27. listopadu 2021
16:30

Melania Trumpová jako první dáma Spojených států uváděla, že na prvním místě je matka. Mezi dětmi bylo také jediné prostředí, ve kterém se dokázala uvolnit a naplno usmát. Právě návštěva u dětí v organizaci zaměřené na pěstounství byla jednou z jejích ojedinělých oficiálních událostí. Jinak se Trumpová od odchodu z Bílého domu stáhla z veřejného života, uvedl magazín People.

Exprezident Donald Trump neustále naznačuje, že se v roce 2024 chystá znovu ucházet o prezidentské křeslo, jeho manželka se však nechala slyšet, že se vracet do Bílého domu nechce. Nicméně na podzim začala být aktivnější a to nejen na sociálních sítích, ale také na veřejnosti. Začala se objevovat po manželově boku, a těsně před Dnem díkůvzdání ve středu 24. listopadu podnikla sólo návštěvu v organizaci 4Kids.

Trumpová zavítala do floridské pobočky organizace, 4Kids se specializuje na pěstounskou péči. S dětmi strávila několik hodin. Bývalá první dáma jen zřídka opouští manželovo sídlo Mar-a-Lago, kam s Trumpem v lednu tohoto roku přesídlili.

S dětmi si kreslila i diskutovala

„Paní Trumpová navštívila děti, společný čas strávili hlavně vyráběním a kreslením,“ informoval oficiální twitterový profil Trumpové. „Následně diskutovala s mladými dospělými, kteří už vyrostli z pěstounského systému a nyní žijí v domech organizace 4Kids,“ informovala kancelář bývalé první dámy. Trumpová se byla také podívat v terapeutickém centru organizace a rozebírala podmínky pro pěstounské rodiny a jejich podporu.

Bývalá první dáma USA Melania Trumpová. Bývalá první dáma USA Melania Trumpová. | Twitter Melanie Trumpové

„Vaše práce je inspirativní,“ vyzvedla pak organizaci sama Trumpová na svém osobní twitteru. 4Kids poskytuje nejen ubytování, ale také psychologickou pomoc a další zázemí pro děti a pěstouny. Organizace se však stará i o starší děti – mladé dospělé, kteří už nespadají do pěstounského systému. Kancelář Trumpové podotkla, že její návštěva je v souladu s kampaní „Buďme nejlepší“, z anglického Be Best, kterou zahájila v Bílém domě.

Trumpová je oddaná dětem, ale Američané si pamatují na skandál s bundou

„Paní Trumpová vždy zaníceně šířila lásku, vlídnost a soucit mezi komunitami doma i v zahraničí. Tato návštěva jen ukazuje její pokračující oddanost tomuto poslání, vyzdvihuje lidi a organizace, kteří pomáhají svým komunitám a dělají všechno možné i nemožné, aby dali dětem našeho národa všechno potřebné – příležitosti i základy života,“ uvedla ve vyjádření kancelář bývalé první dámy.

„Naše rodiny i dospívající byli nadšeni, že mohli sdílet své příběhy s paní Trumpovou. Jsme vděčni za její štědrost, děkujeme nejen za dary, které přinesla, ale také za čas, který s námi strávila,“ reagovala organizace 4Kids na návštěvu Trumpové.

Melania Trump proti rozdělování dětí: Odjela do McAllenu v Texasu na hranicích s Mexikem, aby se se situací přímo na místě seznámila Melania Trump proti rozdělování dětí: Odjela do McAllenu v Texasu na hranicích s Mexikem, aby se se situací přímo na místě seznámila | Reuters

Bývalé první dámě se nedá vytknout její práce s dětmi. Američané ji však nemohou zapomenout skandál spojený s khaki parkou, ve které v červnu 2018 vyrazila do texaských center, kam byly umisťovány děti nelegálních migrantů. Bundou s nápisem „Je mi to úplně jedno. A vám?“ si proti sobě poštvala skoro celé USA.

Video  Donald Trump opouští Bílý dům  - Reuters
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi