Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Macron „řádil“ na fotbalovém hřišti, z tribuny mu fandila manželka Brigitte v botaskách

Autor: Darina Jíchová - 
18. října 2021
22:15

Francouzský prezident Emmanuel Macron (43) předvedl své fotbalové umění, minulý týden se účastnil charitativního zápasu, uvedl deník The Daily Telegraph. Z tribuny mu fandila jeho manželka Brigitte (68), ta u příležitosti sportovního utkání nechala doma své milované podpatky a vyrazila v botaskách na platformě za 3 tisíce korun.

Výtěžek ze zápasu půjde na charitu Les Pièces Jaunes , v jejímž čele stojí právě Macronová. Nehrál se totiž jen fotbal, probíhala také dražba dresů. Třeba Macron dal do dražby dres svého oblíbeného klubu Marseille. Kromě prezidenta se představili také slavní francouzští fotbalisté a bývalí reprezentanti Francie Arsène Wenger, Alain Giresse a Marcel Desailly.

Francouzský prezident Emmanuel Macron si zahrál fotbal, z tribun mu fandila manželka Brigitte. Francouzský prezident Emmanuel Macron si zahrál fotbal, z tribun mu fandila manželka Brigitte. | Reuters

Macron vstřelil penaltu

Macron neskrýval své nadšení a zaníceně se rozcvičoval, jenže tam jeho fotbalový um zřejmě i končí. Podle novinářů nepředvedl „nic světoborného“. Asi tak jako v jeho druhé práci, poznamenali politologové. Prezident dokonce dostal příležitost kopat penaltu. Jeho výkon byl vlažný, naštěstí brankář stál s rukama za zády a nechal Macrona skórovat. Prezident zápas nedohrál, byl vystřídán jiným hráčem. Jeho tým vyhrál 6:0.

Největší Macronovou fanynkou byla bezesporu jeho manželka. Macronová dorazila celá v černém v džínech a kabátku. Vzhledem k tomu, co za typ akce to bylo, si odpustila vysoké jehlové podpatky a sáhla po botaskách. Vybrala si černobílý model značky No Name na platformě o výšce 4 centimetry. Jedná se o jedny z nejlevnějších a nejdostupnějších bot, ve kterých se kdy Macronová ukázala, v přepočtu vyjdou na tři tisíce korun. Módní kritiky její sportovní „look“ nadchl.

Lídři jako sportovci

Macron není jediným světovým lídrem, který se rád předvede na hřišti. Jeho ruský protějšek Vladimir Putin preferuje spíše hokejové kluziště a pravidelně hraje hokejové zápasy. Severokorejský diktátor Kim Čong-un už mnoho let vede žebříčky nejvíce nastřílených gólů v severokorejské nejvyšší fotbalové lize. V minulosti si fotbal zahrál také britský premiér Boris Johnson, který do něj zapojil spíše ragbyové prvky.

Video  Rakušan v Blesku: Vzkaz Zemanovi do nemocnice! Babiš první pokus dostane, míní šéf STAN  - Jaroslav Šimáček
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi