Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Každý osmý uzdravený do pěti měsíců zemře. Studie odhalila děsivé následky covidu

Autor: sova - 
18. ledna 2021
21:06

Velká Británie řeší další nepříjemnou novinku v souvislosti se smrtícím koronavirem. Studie univerzity v Leicesteru mimo jiné odhalila, že jeden z osmi pacientů, kteří se z nemoci covid-19 zotavili, zemřel. A to pouhých 140 dnů po prodělání onemocnění. Ukázalo se navíc, že třetina vyléčených se do pěti měsíců obvykle vrací do nemocnice se stejnou diagnózou – covid-19. Jak je to možné? Takovou otázku si nyní kladou lékařští experti napříč planetou. A někteří z nich už naznačují odpověď: ukazuje se, že dlouhodobé příznaky covidu mohou u mnoha lidí působit vážné srdeční problémy. Informuje o tom britský Daily Mail.

Výzkum Univerzity v Leicesteru a Britského národního statistického úřadu (ONS) zjistil, že ze 47 780 lidí propuštěných z nemocnice během první vlny se 29,4 procent pacientů vrátilo do nemocnice během prvních 140 dnů. A 12,3 % z nich zemřelo.

Ničivé dlouhodobé důsledky onemocnění koronavirem navíc mohou u velkého podílu přeživších způsobit rozvoj srdečních problémů, cukrovky a chronického poškození stavu jater a ledvin.

„Téměř 30 procent bylo nakonec přijato zpět do nemocnice“

Jeden z autorů studie, doktor Kamlesh Khunti, který působí jako profesor vaskulární medicíny na Univerzitě v Leicesteru, řekl deníku Telegraph, že se jedná o „největší studii lidí propuštěných z nemocnice po nákaze covidem-19“.

„Zdá se, že lidé odcházejí domů, mají dlouhodobé příznaky, vracejí se na lůžko a umírají. Vidíme, že téměř 30 procent bylo nakonec přijato zpět do nemocnice, a to je spousta lidí. Jsou to opravdu vysoká čísla,“ řekl doktor Khunti.

Každý šestý pacient se infikoval až v nemocnici

I přesto, že studie zatím neprošla recenzním řízením a alarmující statistiky jsou založeny na počátečních datech, nejde v rámci šetření o jediné údaje, kterým je třeba věnovat pozornost.

Údaje Národní zdravotní služby (NHS) odhalily, že jeden ze šesti pacientů s covidem-19 v anglických nemocnicích dorazil bez přítomnosti viru v těle, ale následně se infikoval v zařízení. Generální ředitel NHS v Anglii Sir Simon Stevens navíc uvedl, že pacient nakažený koronavirem je do některé z nemocnic v systému přijat každých 30 sekund.

Skutečný počet obětí viru tak může být mnohem vyšší, pokud se tisíce lidí, kteří přežili covid, vrátí do nemocnice s vážnými zdravotními problémy několik měsíců po prvním nakažení. Jejch smrt je pak způsobena nejčastěji selháním orgánů, které ale primárně poškodil covid-19.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

UFO1 ( 2. prosince 2021 08:45 )

pady ( 7. února 2021 10:57 )

Bohužel,covid existuje,sama marodím od 23 listopadu 2020, prošla jsem si středně těžkým covidem,posléze na to covidovou pneumonií. Nejsem nějak extra obézní člověk,snažím se žít zdravě, nepiji, nekouřím. Nikdy předtím jsem se s ničím neléčila, ale psát články a strašit lidi, že každý osmý člověk,který prodělal covid umře, by se dít ztkrátka nemělo. Očkování proti covidu bychom měli absolvovat každý,ale opravdu s účinnou vakcínou, která bude natolik kvalitní,že nás před covidem ochrání. Spousty lidí, které potkávám,nosí roušku pod nosem v obchodu a také v MHD.Nejsem však zástáncem tvrdého lock downu,aby děti nemohly chodit do škol,nejsem ani pro uzavření obchodů, které jsou nyní zavřeny. Nesouhlasím však s velkými akcemi a podobně.

ViR001 ( 19. ledna 2021 15:13 )

Dovoluji si upřesnit: Průměrná doba pobírání důchodu v r. 2019 byla u žen 28,22 roků a u mužů 19,31 roku. Ženy tedy stráví v důchodu o téměř polovinu (46,14 %) delší dobu než muži. Je to dáno jednak tím, že současné důchodkyně většinou odešly do důchodu ve věku o 3 - 5 let nižším, než muži stejného data narození, a jednak tím, že věk dožití u žen je aktuálně (za r. 2019) o 3,94 roku vyšší, než u mužů. (Jen drobná zajímavost: Věk dožití ve zdraví je u mužů 60 - 62,4 roku, u žen 62,5 až 65 let dle způsobu výpočtu. Důchodový věk mužů nyní odcházejících do důchodu je 63 roků a 8 měsíců, nebo-li většina z nich je již několik let chronicky nemocná.)

yaaro ( 19. ledna 2021 15:04 )

Děkuji za prodloužení života takovou to 3.14 ovinu jsem už dlouho nečetl skutečně jsem se hezky zasmál. Pisateli článku: to že vy máte v hlavě guláš neznamená že ho také mají všichni kolem Vás i když v redakci to asi možné bude že?

yarda ( 19. ledna 2021 14:42 )

Další iniciativa, jak ještě lépe šířit koronavirus:

...Iniciativa Chcípl pes, která brojí proti vládním opatřením, dnes oznámila, že zakládá politickou stranu. „Z každé prodejny, restaurace nebo prodejny a jakékoliv další provozovny se tak může stát politická buňka, kde budou probíhat politická jednání. Hlásit se tam budou moci členové a provozovny díky tomu budou moci fungovat,“ uvedli aktivisté....

Pane Bože, do čeho´s to duši dal?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa