Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Žralok surfařovi ukousl ruku: Mladý táta (†31) zemřel krátce před narozením svého prvního dítěte

Autor: štt - 
8. září 2021
10:10

Australana Timothy Thompsona (†31) během surfování napadl obří žralok. Mladý táta vážným zraněním nakonec podlehl. Tragédie přišla snad v nejhorší možnou dobu, Timova žena Katie totiž čekala jejich první dítě. Katie zveřejnila bolestný dopis, ve kterém se s milujícím partnerem rozloučila. Napsala o hluboké bolesti, s kterou se nyní musí vyrovnat.

Čerstvý manžel a tatínek nenarozeného miminka Timothy Thompson (†31) si o víkendu vyjel na surf. Manželce při odchodu slíbil, že se mu nic nestane. Domů se ale bohužel už nevrátil. Když totiž odplaval dostatečně daleko od břehu, aby sjel vlnu, z vody se vynořil obří žralok a nebohému sportovci se svými ostrými zuby zakousl do levé paže a následně mu ji odtrhl od těla. 

Přestože se ostatní surfaři pokoušeli dravce zastrašit, a pomoct tak svému příteli, Timothy Thompson drastickým zraněním podlehl. Přivolaní záchranáři se jen marně pokoušeli o jeho záchranu. Tragédie se stala na Emerald Beach nedaleko australského přístavu Coffs.

Další surfař pro The Mirror řekl: „Ležel jsem v moři na prkně a čekal na příboj, když jsem uslyšel hrozný křik. Dopádloval jsem dále k onomu místu. Všude kolem bylo rudé moře a uprostřed muž bez paže.“ Surfař ihned zavolal pomoc a spolu s ostatními Tima vynesli ven na pláž. Přivolaní záchranáři se přes hodinu pokoušeli udržet muže při životě, ale jejich snaha přišla vniveč.

Manželka Katie na tragickou zprávu nejdříve nedokázala reagovat. Pouze sdělila, že má „zlomené srdce“ a že čas, který spolu s Timothym strávili, byl „úžasný a plný dobrodružství“. Manželé čekali své první dítě, má se narodit v lednu. Manželi byli půl roku.

Katie o pár dní později na facebook napsala srdceryvný dopis, ve kterém se rozloučila se svým mužem. Napsala: „Říci, že mám zlomené srdce, by bylo málo. Stále nedokážu uvěřit, že se to doopravdy stalo. Musím však bolest překonat, jelikož mi nic jiného nezbývá a protože ve mně roste malý kousek tebe.“ Blízcí přátelé ihned založili veřejnou sbírku, která Katie pomůže k novému životnímu startu.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání