Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Hodnoty bitcoinu a dalších jdou strmě dolů. Čína označila všechny kryptoměny za nezákonné

Autor: ČTK - 
24. září 2021
14:31

Čínská centrální banka dnes označila všechny kryptoměnové transakce za nezákonné. Uvedla rovněž, že tyto transakce musí být zakázané. Informovala o tom agentura Bloomberg. Zpráva vedla k oslabení nejznámější kryptoměny bitcoin i dalších digitálních měn.

Centrální banka považuje za nezákonné rovněž poskytování služeb zahraničních kryptoměnových burz v Číně. Podle agentury Reuters také slíbila důrazné kroky k potírání „spekulací s virtuálními měnami a souvisejících finančních aktivit“ s cílem „ochránit majetek lidí a udržet ekonomický, finanční a sociální řád“.

„Zahraniční burzy s virtuálními měnami, které využívají internet k nabídce služeb v Číně, jsou rovněž nezákonné,“ uvedla centrální banka podle serveru CNBC. Dodala, že pracovníci těchto burz budou čelit vyšetřování.

Cena bitcoinu v reakci na vyjádření čínské centrální banky sestoupila hluboko pod 43 000 dolarů (zhruba 930 000 Kč). Předtím se pohybovala nad hranicí 45 000 dolarů. Kolem 12:30 SELČ se bitcoin prodával za zhruba 42 200 dolarů. Za posledních 24 hodin tak jeho cena vykazovala pokles o více než tři procenta, plyne z údajů serveru Bitstamp. Druhá největší kryptoměna Ethereum klesla o 10 % na hodnotu 2834 dolarů, uvedl dnes deník CNBC.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi