Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Boeing 777 na trase do Londýna musel nouzově přistát. Seniorka zemřela hned po dosednutí

Autor: tsv - 
23. září 2021
10:25

Letadlo britské letecké společnosti British Airways muselo na trase z pákistánského Islámábádu do Londýna nouzově přistát v Uzbekistánu. Jedné z pasažérek se během letu udělalo špatně a brzy po přistání v Taškentu zemřela. S odvoláním na ruskou zpravodajskou agenturu TASS o tom informoval server DailyMail.

K nouzovému přistání se piloti Boeingu 777 rozhodli poté, co si letecká posádka všimla 83leté pasažérky se zdravotními problémy. Letadlo dosedlo v uzbeckém hlavním městě po dvou hodinách a padesáti minutách letu.

„Pasažérka se necítila dobře a kapitán se rozhodl pro nouzové přistání v Taškentu,“ řekl ruské agentuře TASS jeden ze zaměstnanců uzbeckého letiště. „Ihned poté zemřela,“ dodal. Okolnosti smrti, jméno ani národnost ženy zveřejněny nebyly.

Letadlo bude pokračovat na své trase do Londýna ihned, jakmile se splní všechny administrativní náležitosti. Do té doby budou pasažéři čekat v areálu letiště. „Letištní správa zatím neví, jak dlouhou dobu zabere, než se vyplní všechny požadované formuláře a letadlo bude moct odletět,“ řekl agentuře TASS zaměstnanec.

Další zdržení kvůli nefunkční pumpě

Čas odletu byl dále posunut kvůli „technickému problému“, který podle uzbeckých médií nastal během tankování letounu. Místní mechanik musel od vedení letiště získat speciální povolení, aby mohl opravit nefunkční pumpu letadla. Boeing 777 se navíc v Taškentu často neobjevuje, řešení komplikace tak zabralo ještě o něco déle.

Poté, co technik letadlo připravil k odletu, vyprchaly posádce pracovní hodiny. Před cestou do Británie tak dostali nařízený odpočinek, čímž se přílet na letiště Heathrow ještě oddálil.

Video  Při letecké nehodě zahynulo 75 lidí. Mohly za to děti?  - Mall TV
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi