Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Tajná milenka ruského ministra: Lavrov ji bral na luxusní dovolené, Světlana je i podezřele bohatá

Autor: tsv - 
18. září 2021
15:27

Tým trestaného ruského opozičníka Alexeje Navalného v nejnovější zprávě odhalil opulentní život milenky ruského ministra zahraničí Sergeje Lavrova. Ten ji podle opozice více než šedesátkrát vyvezl na luxusní dovolenou pokaždé ohlášenou jako „diplomatická mise“. Drahá milenka se v minulosti objevila i po boku prezidenta Vladimira Putina. Napsal o tom server DailyMail.

Herečka a restauratérka Světlana Poljaková se na ministerstvo zahraničních věcí dostala v roce 2014. Od té doby má k ministrovi Sergeji Lavrovovi velice blízko, někteří vládní úředníci ji dokonce v minulosti považovali za jeho manželku a v kontaktech ji měli uloženou jako Světlanu Lavrovovou. To by ani nepředstavovalo tak velký problém, kdyby však ministr nebyl ženatý a neměl dceru.

Poljaková s Lavrovem procestovala nemalou část světa. Ministr ji místo své rodiny vzal do Francie, Itálie, Švýcarska, Japonska, Singapuru, Portugalska, Řecka a dalších zemí. Za posledních sedm let k tomu navíc hojně využíval soukromé letadlo resortu.

Místo vlastní rodiny radši rodinu milenky

Během několika výletů pobývali v luxusních drahých vilách a nestranili se ani jachtám. Poljaková při několika příležitostech na dovolenou přizvala i svou matku, dcery a neteře. Lavrovova milenka pro své přátele zřizovala schůzky s hlavními úředníky ministerstva zahraničí, veřejně se objevovala po boku prezidenta Vladimíra Putina a dokonce byla jmenována součástí jeho elitního doprovodu, píše se ve zprávě.

Na ministerstvu si vybudovala jméno a díky silným kontaktům zařídila vyhazov komukoli, kdo se jí postavil do cesty, nebo s ní jakkoli nesouhlasil. Podle zprávy pojmenované „Jachty, úplatky a milenka. Co skrývá ministr Lavrov?“ se může Poljaková chlubit extrémním bohatstvím díky svému majetku v Rusku a Velké Británii, odhady stojí na 13,6 miliardy dolarů (více než 294 bilionů korun). Vlastní také několik luxusních aut, které ji v přepočtu vyšly na 545 tisíc dolarů (11,8 milionů korun).

Poljaková se po Lavrovově boku poprvé objevila v ortodoxním kostele Svatého Sergiuse v roce 2014. Od té doby sdílela její dcera Polina střípky z jejich luxusního života na svém instagramovém účtu, který byl deaktivován ihned poté, co ve čtvrtek vyšla zpráva opozičního týmu.

Video  Eurokomisařka Jourová pro Blesk: Chceme novinářovo propuštění. Ve hře jsou další sankce  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

sorgedoktor ( 18. září 2021 20:03 )

...Ze by snad ti politici meli vyssi hladinu pohlvnich hormnonu..

Omasta ( 18. září 2021 19:36 )

Zvláštní je, že je asi 5 krát bohatší než Babiš a přesto se musí nechat vydŕžovat a brát na dovolené státním letounem za státní výdaje. Asi to mají novináři popletené.

Uživatel_5333818 ( 18. září 2021 19:08 )

Podvodník Navalný objevil ameriku. Nad čím se pisálci pohoršujete? U nás Venca flaša měl alespoň dvé, Gross chodil za kamtynskou, Topolanek se rozvedl, Paroubek se rozvedl, Nečas chodil za Jaňulkou, ktera řídila i bezpecnostni slozky, Kocáb se zapletel s exodkou, Klaus měl blodýnu....tak můžete pokračovat. Takže žádný zázrak.

kradudoroztrhanitela ( 18. září 2021 18:26 )

3,6 miliardy dolarů nejsou 294 bilionů korun. Bilion nebo miliarda - nelze zaměňovat.

Zobrazit celou diskusi