Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Čaputové po boji s těžkou nemocí zemřel tatínek (†79). Popsala, jak zadržovala slzy

Aktualizováno -
15. září 2021
18:36
Autor: tsv - 
15. září 2021
15:11

Po boji s dlouhou chorobou dnes zemřel otec slovenské prezidentky Štefan Strapák, bylo mu 79 let. Mluvčí Zuzany Čaputové poprosil veřejnost o zachování soukromí pozůstalých. Prezidentka kvůli události pozměnila svůj program na příští dny a prozradila, že dnešek pro ni byl těžký. Informoval o tom server topky.sk.

„Kancelář prezidenta s hlubokým smutkem oznamuje, že po dlouhé a těžké chorobě zemřel dnes, doma v poklidu, ve věku 79 let, otec prezidentky SR Zuzany Čaputové, pan Štefan Strapák,“ ohlásil mluvčí Martin Strižinec.

Prezidentka kvůli smutné události musela pozměnit svůj program na nadcházející dny. „V této souvislosti prosíme média a veřejnost, aby v této těžké chvílí respektovali soukromí prezidentky, její nejbližší rodiny a ostatních pozůstalých,“ doplnil mluvčí.

Prezidentka odchod svého otce oznámila i na instagramu. „Dnes, doma a v poklidu, zemřel po dlouhé a těžké chorobě můj otec Štefan Strapák. Děkuji ti za všechno.“ Na rozloučení s papežem Františkem, který dnes odletěl ze Slovenska, si vzala černé šaty.

„Dnes jsem se rozloučila na letišti se Svatým Otcem. V duchu jsem ale se slzami kývala i tomu svému. V pondělí ještě vnímal, když jsem mu povídala, že mu papež požehnal. Odešel v pokoji, doma, v péči rodiny. Děkuji za všechno, tati,“ doplnila později Čaputová.

Video  Čaputová v očkovací kampani: Vakcínu je jediná cesta, jak porazit virus a vrátit se do normálu  - Facebook / Ministerstvo zdravotnictví SR
Video se připravuje ...

illyria ( 16. září 2021 14:38 )

Za vlády Fica a ani Mečiara mě nezavřeli do hotelu a nemusela jsem tam být... Za "vlády" povalečky kobercové jsem musela být dva týdny proti své vůli v hnusném hotelu... Za Fica ani Mečiara jsem se nebála vrátit za rodinou... Za vlády Matoviče/Hegera ano... A může za to Čaputová, nemusela Matoviče vyjmenovat....

illyria ( 16. září 2021 14:36 )

anglická královna se hlavně umí na audienci u papeže obléct... Nikdy by si tam nevzala modré šaty... Je to urážka...

vlasok ( 15. září 2021 22:19 )

Čaputová si myslela, že je kráľovná, sedela na stolci vedľa pápeža v plášti, vyobliekaná , skrátka si myslela, že je monarcha, aj anglická kráľovná je skromnejšia. To sme sa na Slovensku divili, že slzí za pápežom, keď odlietal, ale to jej zomrel otec.

illyria ( 15. září 2021 19:21 )

Jo a mimochodem ty princezny a královny jsou jen některé, ty co mají za manžela katolického panovníka... Takže je jich tak pod 10... Takže až takový udělala paní Čapůtová faul... A evidentně za něj byla potrestána...

illyria ( 15. září 2021 19:18 )

No konečně se zahalila do černé... Všechny ženy (kromě KATOLICKÝCH KRÁLOVEN A PRINCEZEN ty mají "il privilegio del bianco" - výsadu si vzít bílou barvu) si na audienci k papeži oblékají černou barvu... Dlouhé černé šaty s dlouhým rukávem... No, ale co chtít od ženské, které největší zásluha je, že přesunula skládku z jedné vesnice (kde měl její otec majetek) do vesnice jiné...

Zobrazit celou diskusi