Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

První dáma USA musela do nemocnice: Bidenová se zranila při návštěvě Havaje

Autor: ČTK, Darina Jíchová - 
31. července 2021
19:40

První dáma Spojených států Jill Bidenová (70) podstoupila tento týden drobný zákrok, při němž jí lékaři vyčistili ránu na levé noze. Tu si způsobila, když o víkendu při procházce po pláži na Havaji šlápla na neznámý předmět. Informovala o tom agentura AP s odvoláním na mluvčího první dámy.

„Rána je nyní čistá, není v ní infekce a předpokládá se, že se bude dobře hojit,“ prohlásil mluvčí Michael LaRosa poté, co Bidenová ve čtvrtek absolvovala proceduru ve vojenské nemocnici Waltera Reeda v Marylandu nedaleko Washingtonu. Prezident Joe Biden (78) manželku do nemocnice doprovodil, ještě ve čtvrtek večer se pár vrátil zpátky do Bílého domu.

LaRosa rovněž dodal, že se neví, na co přesně Bidenová na havajské pláži šlápla. Ke zranění došlo před začátkem dvou hlavních událostí, které měla na ostrovech naplánované. První dáma se zde zastavila cestou ze zahájení olympijských her v Tokiu. Na Havajských ostrovech navštívila očkovací centrum ve městě Waipahu a sešla se s rodinami vojáků sloužících na společné základně Pearl Harbor-Hickam.

Video  Jill Bidenová dohlíží na manžela.  - Reuters
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi