Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Tragická srážka dvou aut: 10 lidí, z toho 9 dětí zemřelo v Alabamě. Zřejmě kvůli bouři

Aktualizováno -
20. června 2021
17:38
Autor: ČTK - 
20. června 2021
17:04

Při sobotní srážce dvou vozidel v americkém státě Alabama zahynulo deset lidí, z toho devět dětí. Řada dalších osob utrpěla zranění. Nehodu patrně způsobila tropická bouře Claudette, která od soboty bičuje americké pobřeží Mexického zálivu, uvedla dnes agentura AP s odvoláním na místní úřady.

Podle vyšetřovatelů v okrese Butler County v jižní Alabamě srážku aut s největší pravděpodobností způsobilo množství vody na vozovce v důsledku silných dešťů. Kolik lidí je zraněných, není jasné.

Tropická bouře Claudette v sobotních ranních hodinách dosáhla amerického pobřeží států Mexického zálivu a nyní se přesouvá vnitrozemím směrem na Severní Karolínu. Její intenzita bouře se mezitím snížila na tropickou níži, podle amerického Národního střediska pro hurikány (NHC) však v pondělí opět zesílí na bouři.

Nepřízeň počasí způsobila na jihovýchodě USA bleskové povodně, které byly dnes hlášeny v pásu od Alabamy po Severní Karolínu. V sobotu si nečas vyžádal dva mrtvé ve městě Tuscaloosa, na které spadl větrem vyvrácený strom.

Bouře dala vzniknout také tornádům, která v Alabamě zpustošila desítky domů a v okresu Escambia County podle místních úřadů „v podstatě srovnala se zemí“ čtvrť z mobilních domů. Tornáda byla zaznamenána také v jižní Georgii.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi