Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Chlapec kvůli záchraně psa prodal sbírku karet Pokémonů. Lidé mu pomohli vybrat půl milionu

Autor: tsv - 
11. června 2021
20:00

Bryce Kliemann (8) z americké Virginie, který strávil čtyři roky sbíráním kartiček Pokémonů, se svou kolekci rozhodl prodat kvůli záchraně milovaného labradořího štěněte Bruce. Brycova matka Kimberly Woodruffová založila internetovou sbírku na stránce GoFundMe, na kterou díky chlapcovu činu přispěly tisíce lidí. Doposud bylo vybráno 23 382 dolarů (necelých 490 000 korun), což je více než 29násobek stanoveného cíle. O příběhu napsal server USA Today.

Bryce odjakživa toužil po pejskovi a pokaždé, když s rodiči opouštěl útulek s prázdnou, plakal. Ke štěněti se rodina dostala až díky známým, jejichž fenka v červnu 2020 porodila štěňátka. Po čtyřech měsících, v průběhu kterých se z Bruce a Bryce stala neoddělitelná dvojka, doposud hravé a akční štěně začalo strádat. Přestalo vylézat z klece a znatelně ubíralo na kilech.

Ihned nato veterinář diagnostikoval štěněti parvovirózu, která je bez správné léčby smrtelná. Matka Bryce se štěněti rozhodla vakcíny podávat sama, opomněla však důležitý fakt, že se injekce musí uchovávat v lednici.

První tři dny léčby vycházely na 655 dolarů, ke kterým se přidávaly další kompenzace za pobyt psa ve zvířecí nemocnici. Takto vysoké částky si rodina nemohla dovolit splatit, na scénu tedy přišel osmiletý Bryce s nápadem prodat svou milovanou sbírku kartiček.

„Jeho kartičky Pokémonů jsou jeho nejcennějším majetkem,“ řekla Woodruffová, která synovi původně v prodeji chtěla zabránit. „Bylo těžké to vidět. Nechtěla jsem, aby se tím trápil. To je moje práce. Ale když jsem viděla, jak je nesobecký, uvědomila jsem si, že jsme při jeho výchově udělali něco správně,“ sdělila.

Vzácná zásilka přímo do vedení firmy

Chlapec si před domem vytvořil malý stánek, kde kartičky začal prodávat. Postupně se o jeho „podniku“ dozvídali sousedé a kartičky od něj kupovali, nebo mu dávali k prodeji svoje vlastní. Chlapec se stal místní senzací a na veřejnou sbírku, kterou Kimberly vytvořila na stránkách GoFundMe, postupně přispívalo více a více lidí. Rodině se později ozývali i lidé z Číny, Austrálie a Irska. Nejpřekvapivější pro ně však byla zásilka přímo od vedení společnosti Pokémon Co., která Bryce zásobila několika balíčky vzácných sběratelských karet.

Nyní se pejskovi daří lépe než kdy dřív. Zkušenost podle Woodruffové slouží jako varování pro všechny majitele zvířat, aby vakcíny mazlíčkům nepodávali sami a nechali to na veterinářích. „Doufám, že si díky tomuhle příběhu lidé uvědomí, že stále existuje ve světě dobro,“ řekla novinářům Kimberly. „Jsem uchvácená tak obrovskou podporou malého chlapce a jeho psa z městečka. Kdo by to byl řekl?“

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi