Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Svatba novozélandské premiérky: Drama u seznamu hostů a Ardernová má problémy se šaty

Autor: Darina Jíchová - 
19. května 2021
20:30

Letos v létě, nebo z novozélandského pohledu spíše v zimě, dostane moderátor Clarke Gayford konečně pod čepec svou dlouholetou přítelkyni, premiérku Jacindu Ardernovou. Pár se seznámil v roce 2012 a od té doby jsou spolu, v roce 2018 se jim narodila dcera Neve. Premiérka i Gayford dlouho tajili detaily svatby, při jednom z rozhovorů se ale premiérka nechtěně prořekla, informoval list Stuff.

Před několika týdny během interview pro rozhlasovou stanici Coast Radio Ardernová nakousla téma svatba, k překvapení moderátorů odhalila, že bude letos v létě, přesné datum se snoubencem ještě tehdy neměli, teď ho už mají. Zmínila také přibližné místo, kdy by mělo dojít k obřadu. Vdávat se premiérka bude ve městě Gisborne.

Těžká rozhodnutí ohledně svatby

Záhy po rozhovoru Ardernová přiznala, že se Gayfordovi omluvila za to, kolik toho novinářům prozradila. Pár si své soukromí do určité míry střeží. Moderátor její omluvu přiznal a nyní to vypadá, že jí „dal zelenou“ a premiérka o svatbě mluví čím dál častěji. Na Novém Zélandu se tak znovu rozjela „Jacindamánie“ a lidé dychtí po detailech chystaného obřadu.

Novozélandská premiérka Jacinda Ardernová s partnerem Clarkem Gayfordem a jejich dcerou Neve. Novozélandská premiérka Jacinda Ardernová s partnerem Clarkem Gayfordem a jejich dcerou Neve. | Reuters

Tento týden premiérka oznámila, že dokončili seznam hostů. Jeho sestavení bylo pro Ardernovou velmi náročné. „Bylo to docela drama, dokonce bych řekla, že životní drama. Mám tolik kolegů,“ politička musela rozhodovat o tom, kdo pozvání dostane a kdo ne. 

Svatební šaty ještě nemá

Přiznala také, že jí značné problémy dělá výběr svatebních šatů – pořád je totiž ještě nemá. „Mám o nich takovou představu. Budu to muset nějak zařídit,“ řekla o svých šatech. „Víte, někdy mívám pocit, že jsem o něčem veřejně už mluvila. Po tom rozhovoru mě Clarke upozornil na to, že o svatbě jsem s veřejností ještě nemluvila, byl přitom docela pasivně agresivní,“ prozradila Ardernová. Odmítla sdělit přesné datum svatby.

Pár se zasnoubil na Velikonoce v roce 2019, Gayford ji požádal o ruku na stejném místě, kde bude i svatba, tedy v Gisborneu. Město nabízí nespočet malebných zakoutí, kde by mohla premiérka říct své „ano“. Obřad by mohl být na svahu s výhledem na město, kde se pár zasnoubil. Mohli by se brát také na pláži nebo vinici, nebo na farmě u Gayfordových.

Video  Jak nás ohrožují mutace: Virolog zmínil nebezpečnou supervariantu i riziko z Indie  - Pavlína Horáková, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi