Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Čínský miliardář Jack Ma zpátky na veřejnosti: Zakladatel Alibaby si volal s učiteli

Autor: ČTK - 
20. ledna 2021
09:04

Zakladatel čínské internetové společnosti Alibaba Jack Ma se poprvé od loňského října ukázal na veřejnosti. Prostřednictvím videohovoru se spojil se stovkou vesnických učitelů v Číně, uvedla dnes agentura Reuters. V médiích se spekulovalo, že manažer upadl v nemilost politických špiček po svých kritických poznámkách k čínskému regulačnímu systému.

Spekulace o tom, co se stalo s Jackem Ma, začaly intenzivně kolovat na sociálních sítích, když se neobjevil v závěrečné epizodě televizního pořadu, kde působil jako porotce.

Nadace Jacka Ma a skupiny Alibaba Group potvrdily, že se manažer zúčastnil on-line ceremonie každoroční akce Iniciativy venkovských učitelů. V téměř minutovém videu promluvil do kamery z místnosti s šedými mramorovými zdmi a pruhovaným kobercem. Z nahrávky ani jiných informací není jasné, odkud se s učiteli spojil.

Jeden z nejbohatších Číňanů si vysloužil pozornost úřadů, když veřejně kritizoval čínský regulační systém, který podle něj brzdí inovace. Podnikatel se naposledy objevil na veřejnosti loni v říjnu, kdy v Šanghaji vyslovil svou kritiku.

V listopadu čínské úřady zrušily očekávanou primární veřejnou nabídku akcií (IPO) finančně technologické společnosti Ant Group, která měla být s hodnotou 37 miliard dolarů (795 miliard Kč) největší na světě. Ant spadá pod mateřskou firmu Alibaba.

Video  Čína u koronaviru neučinila opatření včas, šířila mylné informace, udělala chyby, míní lidovec Benešík  - PSP ČR / Facebook KDU-ČSL, foto Reters, ČTK / AP
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi