Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Prezident prohlásil, že byl rok a půl odposloucháván. „Mám důkazy,“ tvrdí Vučić

Autor: ČTK - 
3. ledna 2021
14:00

Srbský prezident Alexandar Vučić řekl, že byl rok a půl odposloucháván. V rozhovoru, který poskytl bělehradskému listu Kurir, uvedl, že o tom má důkazy. Poznamenal také, že má představu, kdo za tím stojí, ale žádná jména nesdělil.

„O tom, že jsem byl odposloucháván, mám důkazy. Mám záznamy svých vlastních rozhovorů, protože si někteří lidé mysleli, že by je mohli smazat, skrýt,“ citoval deník Vučiče. Prezident přitom vyjádřil přesvědčení, že příslušné orgány záležitost patřičně objasní a pachatelé se budou za to zodpovídat.

Okolnosti tohoto skandálu jsou nejasné. Především není zcela zřejmé, zda do věci mohou být zapletené zahraniční tajné služby. Nicméně někteří experti zmiňují možnost nějaké vnitřní mocné skupiny.

Vučić na otázku, zda ví, kdo ho odposlouchával respektive na čí příkaz, odpověděl, že nezná přímo jména lidí, kteří ho odposlouchávali. „Ale myslím, že vím, kdo za tím je. Nepatřím k lidem, kteří se emotivně mstí, chápu, jak to vypadá, a všechno je mi jasné,“ řekl.

Informaci potvrdil televizní stanici TV Prva ministr vnitra Alexandar Vulin. Dodal, že případem se už zabývají příslušné orgány, které také Vučiče o odposleších informovaly. „Prezident řekl pravdu a na nás je, abychom tuto pravdu potvrdili,“ dodal ministr.

Zobrazit celou diskusi