Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Právnička hrozila „vyhozením do povětří“ a „biblickou“ žalobou. Trump od ní dal ruce pryč

Autor: ČTK - 
23. listopadu 2020
06:34

Volební tým amerického prezidenta Donalda Trumpa se v neděli distancoval od konzervativní právničky Sidney Powellové, která v posledních dnech rozvíjela konspirační teorie a vznesla nepodložená obvinění z volebních neregulérností. Podle Powellové podvodný software umožnil přesun milionů hlasů odevzdaných Trumpovi k jeho demokratickému soupeři Joeovi Bidenovi.

V prezidentských volbách konaných 3. listopadu zvítězil podle projekcí médií Biden, když si připsal 306 volitelů a Trump 232. Trump tvrdí, že bylo hlasování poznamenáno podvody, u soudů ale zatím neuspěl.

Powellová, o které Trump ještě 14. listopadu mluvil na twitteru jako o jedné ze svých právniček, ale s obviněními z podvodů očividně zašla ve čtvrtek příliš daleko. Právnička kromě jiného nepravdivě uvedla, že volební software ve státě Georgia a dalších byl vytvořen na příkaz zesnulého levicového venezuelského prezidenta Huga Cháveze a umožnil krádež milionů hlasů Trumpovi.

V rozhovoru se stanicí Newsmax pak Powellová nařkla republikánského guvernéra Georgie Briana Kempa a státního tajemníka Georgie, že se podíleli na spiknutí, jehož součástí bylo i přidělení kontraktu na volební automaty a software, které poškodily Trumpa.

„Georgia bude pravděpodobně prvním státem, který vyhodím do povětří,“ prohlásila Powellová. Později dodala, že plánuje podat na stát „biblickou“ žalobu.

V neděli prezidentův tým uvedl, že už s Powellovou nespolupracuje. „Není členkou Trumpova právního týmu. A není ani prezidentovou osobní právničkou,“ uvedli v prohlášení právníci prezidentovy kampaně Rudy Giuliani a Jenna Ellisová.

yokky ( 26. listopadu 2020 07:13 )

frantacizek ( 23. listopadu 2020 06:54 )

omlouvám se hřibovi, náčelníkovi, tomiovi a dalším, které jsem kdy nařkl z příliš prudkého uvažování, Amerika je ještě dále.. O téhle paní by se mělo sehnat vícero informací a možná jí i vytvořit na měsíc samostatnou rubriku, něco jako má koronavirus. Vypadá pro bulvár perspektivně..

Zobrazit celou diskusi