Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Trapas Trumpova dvorního právníka: Zpocený Giuliani nechtěně odhalil, že si barví vlasy

Autor: tsv, ČTK - 
20. listopadu 2020
09:50

Pořádný trapas se povedl hlavnímu právníkovi amerického prezidenta Donalda Trumpa Rudymu Giulianimu. Na další z řady tiskovek, kde poukazoval na údajné volební podvody, se zapotil tak, že mu z hlavy stékala barva na vlasy. Trump dál odmítá přiznat porážku, i když soudy už velkou část jeho žalob smetly a přepočty v klíčových státech potvrzují vítězství Joea Bidena. Ten označil Trumpovu snahu o zpochybnění výsledků voleb za „naprosto nezodpovědnou“.

Nynější americký prezident i déle než dva týdny po uzavření volebních místností protestuje proti vyústění voleb a tvrdí, že hlasování provázely podvody na úkor republikánů. Důkazy pro prezidentova tvrzení však nejsou k dispozici. Podle propočtů amerických i světových médií získal Trump 232 hlasů ve sboru volitelů, zatímco Biden 306.

Biden po poradě s guvernéry jednotlivých států uvedl, že se neobává toho, že by Trumpova neochota přijmout výsledky voleb zamezila předání moci. „Vysílá to ale hrozivou zprávu o tom, kým jako země jsme,“ řekl demokratický kandidát.

S demokratickými i republikánskými guvernéry během hovoru Biden probral možnost povinného nošení roušek v celých Spojených státech. Nošení roušky „není politické gesto, je to vlastenecká povinnost“, konstatoval.

Biden též řekl, že už vybral budoucího ministra financí. Jeho či její jméno oznámí kolem Dne díkuvzdání, který budou Američané slavit příští čtvrtek. Média spekulují, že by resort financí mohla vůbec poprvé řídit žena. Zmiňují přitom bývalou šéfku centrální banky (Fed) Janet Yellenovou a členku rady guvernérů Fedu Lael Brainardovou.

Trumpovu právníkovi se stresem roztékaly vlasy

Trumpův právník Rudy Giuliani (76) po několika nezdařených soudních procesech ohledně zmanipulování amerických voleb svolal již několikátou tiskovou konferenci. Ta však neprobíhala zcela podle plánu. Giuliani chtěl před novináři obhájit Trumpova falešná tvrzení pomocí citace z oblíbeného filmu Můj bratranec Vinny z roku 1992. Nebylo to však vystoupení, ale spíše jeho vlasy, jež dosáhly nežádoucí pozornosti.

Giuliani se při svém výstupu začal potit tak, že černá barva, kterou si zřejmě nedávno obarvil kštici, začala stékat po právníkovu obličeji. Ten se situaci snažil marně zachránit, když si černé kapky setřel z tváří a jakoby nic pokračoval v proslovu. Posměšné narážky v tu dobu ale již zahltily internet.

frantacizek ( 20. listopadu 2020 16:11 )

nesmí nakupovat levné přípravky a jako duck používat osvědčené barvy. Duck barví blond a jaký je to Krasoň

Zobrazit celou diskusi