Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Děsivá nehoda šéfa parlamentu: Má zlomený krční obratel, v péči lékařů bude týdny

Aktualizováno -
25. října 2020
11:30
Autor: ČTK, trm - 
24. října 2020
20:05

Předseda slovenského parlamentu Boris Kollár měl v Bratislavě v sobotu vážnou dopravní nehodu, informoval o ní premiér Igor Matovič. Politik je v nemocnici, podle své mluvčí má zlomený obratel a v péči lékařů bude týdny.

 

Při nehodě byl podle médií zraněn Kollár, jeho ochranka a řidič. Podle premiéra Matoviče řidič neporušil dopravní předpisy. Kolize se stala na křižovatce v části Bratislavy Podunajské Biskupice, dodal předseda vlády. Auto se šéfem parlamentu jelo podle premiéra na zelenou, když do něj z boku vrazilo jiné vozidlo jedoucí na červenou.

Když Kollára odvážela z místa neštěstí záchranka, byl při vědomí. Podle serveru aktuality.sk je ve stabilizovaném stavu. Má ale zlomený krční obratel.

„Aktuálně se předseda parlamentu nachází v Univerzitní nemocnici ve stabilizovaném stavu a při vědomí,“ uvedla pro web Kollárova mluvčí Michaela Jurcová s tím, že podle odhadů se politik bude ze zranění zotavovat několik týdnů.

Podle slovenských médií za nehodu státní limuzíny s politikem nemohl jeho šofér, ale řidič druhého auta, který projel na červenou a do limuzíny vrazil.

Pětapadesátiletý Kollár je předsedou parlamentu od letošního března. Poslancem byl poprvé zvolen v roce 2016, o rok dříve se stal předsedou hnutí Jsme rodina.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

1nostradamus1 ( 25. října 2020 17:36 )

utvar ochrany ust. činiteľov ministerstva vnutra ako eskort servis? zaujímavé , to tu ešte nebolo ....

1nostradamus1 ( 25. října 2020 13:56 )

doba je ťažká a v čase núdzového stavu, zákazu vychádzania, človek musí mať pochopenie, treba dúfať, že mal ochranu ústavných aj neústavných činiteľov,...inak má o jedného perspektívneho voliča viac...more time, next time

1nostradamus1 ( 25. října 2020 13:52 )

hm, zlomený krčný stavec , na chrbtici (?!) - t.zn. len jedno, má chrbticu ! prajem predsedovi parlamentu skoré uzdravenie !... aj tej miss-ke, kt. s ním tam v tom št. aute sedela(?), dúfajme, že si predseda nezlomil aj iné stav­ce..­.https­://www­.top­ky.sk­/cl/10­0313/1­993429­/Doprav­na-nehoda-Borisa-Kollara--V-limuzine-s-nim-bola-byvala-finalistka-Miss--skoncila-na-JIS-ke-

MAMKA2316 ( 25. října 2020 13:25 )

ŽE BY POKUS O ATENTÁT ?? KDO VÍ ???

Zobrazit celou diskusi