Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Policie rozprášila obří gang pedofilů. Školačky lovil na instagramu a facebooku

Autor: sova - 
31. srpna 2020
22:30

Australská policie zatkla 18 mužů podezřelých z pedofilního jednání. Měli se zaměřovat na mladé dívky prostřednictvím sociálních sítí, jako je facebook a instagram. V jejich hledáčku mělo být více než 100 teenagerů z města Perth v Západní Austrálii. Operace s názvem Timing Belt vyústila v celkem 79 obvinění. Informoval o tom britský Daily Mail.

Policie nejprve zatkla v rámci operace v Perthu 11 mužů poté, co zjistila, že 23 z mladistvých bylo sexuálně zneužíváno. Nyní již obvinění predátoři ve věku od 18 do 41 let údajně využívali platformy jako facebook a instagram a za oběti si vybírali na 140 teenagerů v Západní Austrálii ve věku od 13 let.

Nejméně čtyři z obviněných pachatelů byli již dříve odsouzeni za sexuální delikty týkající se dětí.

Policisté zabavili i počítače a elektroniku

„Většina trestných činů je nefyzická komunikace prostřednictvím populárních platforem sociálních médií, jako jsou facebook a instagram, a prostřednictvím mobilních telefonů,“ vysvětlil detektiv Matt Daly.

Policie ve státě Západní Austrálie během série razií rovněž zabavila počítačové vybavení v souvislosti s údajným zneužíváním dětí.

„Mobilní telefony a pokračující vzestup platforem sociálních sítí poskytují pachatelům nové způsoby, jak oslovit mladé lidi za účelem páchání trestné činnosti. My tvrdě pracujeme na tom, abychom proti tomuto chování bojovali,“ řekl novinářům seržant Daly.

hafblaf ( 1. září 2020 07:13 )

Pedofilové jsou veřejné riziko, jako rodič bych měl být informován. Děti by měly mít ochranu, ne úchylové.

Zobrazit celou diskusi