Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Záplavy a sesuvy půdy mají už nejméně 40 obětí. Z domovů v Nepálu musely tisíce lidí

Autor: ČTK - 
11. července 2020
19:50

Nejméně čtyři desítky lidských životů si v Nepálu už vyžádaly sesuvy půdy a záplavy vyvolané vydatnými dešti. Tisíce lidí musely opustit domovy. Podle agentury Reuters o tom v sobotu informovaly nepálské úřady.

Dvě desítky lidí zemřely a nejméně 13 dalších je pohřešováno v okrese Mjágdi, který se nachází asi 200 kilometrů severozápadně od hlavního města Káthmándú. Řadu domů tam vodní živel zničil či poškodil, sdělil podle agentury správce okresu.

Záchranáři pokračují v pátrání po všech, kteří se v Mjágdi pohřešují,“ uvedl správce. Dodal, že na padesát lidí se podařilo evakuovat pomocí vrtulníků do bezpečí. Kromě toho bylo do nemocnic přepraveno 11 lidí, kteří utrpěli zranění při sesuvech půdy.

Podle informací činitelů v turisty vyhledávaném městě Pokhara přišlo v sousedním okrese Káskí o život sedm lidí. Dalších sedm mrtvých hlásí západonepálský okres Džádžarkót a šest obětí úřady v centrálních částech země.

Sesuvy půdy a prudké nenadálé záplavy jsou v horském Nepálu každý rok častým jevem v období monzunových dešťů, které trvá od června do září.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi