Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tragédie ve vysokohorském ráji: V hotelu zahynulo osm turistů, z toho čtyři děti (†2–†9)!

Autor: yks - 
22. ledna 2020
19:17

Šok čekal na ty, kteří v úterý vstoupili do pokoje v hotelu Everest Panorama Resort v Nepálu. Našli tam totiž dva manželské páry a jejich čtyři děti v bezvědomí! Nikdo z nich nepřežil převoz do nemocnice, a jejich tragédie má zřejmě zcela banální příčinu!

Měla to být poslední noc v čarokrásném kraji s výhledem na nejvyšší horu světa. Pro dvě rodiny indických turistů a jejich děti to ale byla poslední noc na světě.

Skupina 15 turistů dorazila k hotelu Everest Panorama Resort v městečku Daman asi 55 kilometrů od nepálské metropole Káthmándú, který slibuje výhled na vznešené nejvyšší štíty Himálaje. Jenže ten už byl téměř zcela obsazen. Dvě rodiny se tedy nastěhovaly do posledního volného pokoje a zanedlouho už všichni spali. Udělali ale osudnou chybu, když zapálili plynové topení a neotevřeli si okno.

„Dnes ráno byli nalezeni v bezvědomí a letecky transportováni do Káthmándú, ale během zásahu lékařů zemřeli. Máme podezření, že zahynuli na udušení, ale to potvrdí pitevní protokoly,“ uvedl nepálský policejní mluvčí pro agenturu AFP.

Podle informací ze sociálních sítí byla mezi oběťmi rodina inženýra Praweena Krishnana Naira a jeho ženy a studentky farmacie Saranye Sasi, spolu s jejich třemi dětmi. Druhý manželský pár měl teprve dvouletého chlapečka. 

Manažer hotelu řekl, že přestože si skupina zamluvila celkem čtyři pokoje, osm lidí nakonec spalo v jednom a ostatní ve druhém z pokojů. „Okna i dveře byly zavřené zevnitř,“ potvrdil. Zbylí turisté spali v jiném pokoji a vyvázli bez újmy.

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání