Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Střelec v pivovaru zabil pět lidí. „K rodinám se z práce už nevrátí,“ smutní starosta

Autor: ČTK - 
27. února 2020
05:53

Jeden ze zaměstnanců pivovaru Molson Coors v americkém Milwaukee ve státě Wisconsin ve výrobním areálu zastřelil pět lidí a poté spáchal sebevraždu. Informovala o tom dnes policie. Podle vyšetřovatelů střílel 51letý muž, o motivu jeho činu ale zatím není nic známo. Zranění na místě nejsou.

„Pět lidí šlo dnes do práce, tak jak to dělá každý, mysleli si, že budou pracovat, pak mít padla a vrátí se ke svým rodinám. Ale to se bohužel nestane,“ řekl novinářům starosta Milwaukee Tom Barrett. Rodinám obětí už vyjádřil soustrast také americký prezident Donald Trump.

V komplexu pivovaru Molson Coor jsou nejen výrobní provozy, ale také několik administrativních budov, celkem v areálu pracuje více než tisícovka lidí. První informace o střelbě policie dostala ve středu odpoledne místního času, následně uzavřela celé okolí.

Před 17:00 (kolem středečních 23:00 SEČ) pak informovala místní obyvatele, že už nehrozí další nebezpečí, protože střelec je zřejmě mrtvý. Podle policie byl střelec vyzbrojen dvěma ručními zbraněmi, jedna z nich měla tlumič.

Poslední případ hromadné vraždy střelnou zbraní se v Milwaukee odehrál roce 2012, kdy v sikhském chrámu na předměstí Oak Creek bývalý voják z rasistických pohnutek zastřelil šest lidí.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

krapotkin ( 27. února 2020 17:04 )

No jo, Amíci. Měli by si pospíšit, aby jich bylo co nejmíň a mohli tak napáchat co neméně zla po světě.

Zobrazit celou diskusi