Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Dramatický porod: Matka s příznaky koronaviru rodila císařem, chlapečka od ní odvezli

Autor: ČTK - 
28. ledna 2020
12:14

Lékaři v čínském Wu-chanu provedli císařským řezem porod u sedmadvacetileté ženy, u níž se projevují příznaky nákazy koronavirem. Stav matky, která byla v 37. týdnu těhotenství, se rychle zhoršoval a těhotenství pro ni bylo neúnosné. S odvoláním na čínskou televizi o tom dnes informovala agentura Reuters. Nový typ koronaviru už v Číně od prosince zabil přes 100 lidí.

Zákrok byl pro zdravotníky nebezpečný, žena měla horečku a bez ustání kašlala. Porod provedl zástupce ředitele porodnického oddělení nemocnice ve Wu-chanu Čao Jin. Při hodinové operaci měl na sobě dva ochranné obleky, zakrytý měl i obličej a na očích ochranné brýle.

„Skoro jsem neviděl a neslyšel. Byl jsem zbrocený potem,“ řekl Čao v rozhovoru s televizí.

U matky, identifikované jako Siao Jen, se objevilo podezření na koronavirus tento měsíc. Že je opravdu nakažená, to se ale podle televize neprokázalo.

Jejího novorozeného syna, který váží 3,1 kilogramu, poslali rychle domů, aby nebyl v nemocnici vystaven nákaze. „Přeji si pouze to, aby byl zdravý,“ řekla matka.

Video  „Roušky u nás v tuto chvíli nejsou namístě,“ hodnotí obranu před koronavirem v ČR Prymula.  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi