Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Letadlo nezvládlo přistání a skončilo mimo dráhu. Společnost létá i do Prahy

V Istanbulu sjelo při přistávání letadlo z dráhy, zranění nejsou.
 (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, sova - 
7. ledna 2020
14:49

Na letišti v Istanbulu v úterý ráno při přistávání sjelo letadlo z dráhy a skončilo mimo zpevněnou letištní plochu. Všech 164 cestujících z letadla Boeing 737 tureckých nízkonákladových aerolinek Pegasus bylo evakuováno, nikomu se nic nestalo, uvedla turecká média. Provoz na letišti Sabihy Gökçenové byl přerušen a obnoven by měl být nejdříve kolem 20:00 místního času (18:00 SEČ).

Letadlo sjelo z ranveje a zapadlo do hlíny. Práce na jeho vyproštění dál pokračují. Práci ale ztěžuje silný vítr,“ citovala agentura Reuters zaměstnance letiště.

Proč mělo letadlo na pravidelné lince ze Šardžá ve Spojených arabských emirátech při přistávacím manévru problémy, se zatím neví. Istanbul ale už od víkendu trápí nepříznivé počasí se silným nárazovým větrem, intenzivním deštěm a bouřkami.

Letiště Sabihy Gökçenové se nachází v asijské části Istanbulu a je mimo jiné zázemím pro letku strojů společnosti Pegasus, která provozuje i linku do Prahy. Všechny dnešní lety z letiště byly zrušeny, letadla, která zde měla přistávat, byla navedena na jiná letiště.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi