Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

„Čokoládové“ krásky ovládly velké soutěže: Nejkrásnější ženy? Z Jamajky i Jižní Afriky

Autor: ČTK, for - 
15. prosince 2019
12:38

Tento týden se uskutečnily hned dvě velké soutěže krásy. V pondělí 9. prosince zvítězila v Miss Universe jihoafrická Zozibini Tunziová (26) a v sobotu 14. prosince v Miss World triumfovala Jamajčanka Toni-Ann Singhová (23). Česká zástupkyně Denisa Spergerová se v Miss World do finálového výběru neprobojovala. Ani v Miss Universe neměla česká zástupkyně Barbora Hodačová štěstí. 

Dvě soutěže krásy a dvě tmavé krásky s korunkou. Taková je bilance tohoto týdne. O korunku pro Miss Universe bojovalo 90 dívek. Porotě i divákům se představily v plavkách, ve večerních šatech a snažily se je zaujmout i pohotovými odpověďmi na nejrůznější otázky.

Výherkyně Tunziová ještě před vyhlášením výsledků odpověděla na dotaz, proč je právě ona tou správnou volbou: „Vyrůstala jsem ve světě, kde žena, která vypadala jako já, s mou barvou kůže a s mými vlasy, nebyla nikdy považována za krásnou. Myslím, že je na čase, aby to dnes skončilo.“

Miss Universe je jednou z několika soutěží krásy na planetě, pořádá se od roku 1952 a je původem z Kalifornie. Souběžně s Miss Universe běží konkurenční Miss World (od roku 1951 a původem z Británie) a mnohem mladší Miss Earth. Ta se pořádá od roku 2001 většinou na Filipínách a zaměřuje se nejen na krásu dívek, ale i na životní prostředí.

Novou Miss Universe se stala Zozibini Tunziová z Jižní Afriky. Novou Miss Universe se stala Zozibini Tunziová z Jižní Afriky. | Reuters

Češky se do finále nedostaly

O korunku Miss World pak usilovalo celkem 111 krásek z celého světa. Porota vybrala nejdříve 40 dívek do užšího výběru, poté 12 finalistek a nakonec pětici kandidátek na titul.

Zástupkyně Jamajky Toni-Ann Singhová vyhrála soutěž poprvé od roku 1993. Královnou krásy ji korunovala loňská vítězka, Mexičanka Vanessa Ponceová de Leónová. Singhová, která studuje psychologii na americké Floridě a chce se stát lékařkou, v závěru soutěže zapůsobila na diváky svou interpretací písně Whitney Houstonové I have nothing.

„Moje srdce je plné lásky a vděčnosti. Mockrát vám děkuji za to, že jste mi věřili. Postrčili jste mě, abych věřila v sebe samu,“ uvedla Singhová krátce po vyhlášení na instagramu a dodala i dojemný vzkaz matce.

„Miluji tě, miluji tě, miluji tě. Chtěla bych se stát aspoň z poloviny takovou ženou, jakou jsi ty. Jsi moje síla, můj podporovatel číslo jedna / roztleskávačka / fanoušek a můj absolutně nejlepší přítel,“ dodala dojatá výherkyně a v neposlední řadě také poděkovala Bohu. 

České zástupkyně se ale do finále nedostaly, a to ani v jedné ze soutěží. Poslední výherkyní v Miss World byla za ČR Taťána Kuchařová v roce 2006. V Miss Universe dosud žádná česká kráska nezvítězila.

Miss World vyhrála Taťána K. Gregor před třinácti lety. Miss World vyhrála Taťána K. Gregor před třinácti lety. | Profimedia.cz

viho ( 15. prosince 2019 14:58 )

Letos asi měli porotci chuť na tmavé holky. I Miss World Europe 2019 je "typická" Evropanka s typickým evropským jménem Ophély Mézino. Oproti ní je ta z jižní Afriky fakt krásnější.

mandat ( 15. prosince 2019 14:11 )

Neskutecne, obe jsou operovane,ta z Jamayky ma jedno oko mensi,ta z JARU je zase mala, vypada jak chlap, presto vyhraly.Krasa je relativni. Je take zajimace, ze barevne holky maji vsude jeste svou Black Miss a cpou se jeste do teto souteze. Kdyby nekdo udelal Miss jen pro bile,byl by to skandal.

Zobrazit celou diskusi