Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Po drtivém vítězství svatba? „Činí mě šťastným,“ vyznal se Johnson z lásky k milence

Autor: Darina Jíchová - 
13. prosince 2019
19:23

Britský premiér a předseda Konzervativní strany Boris Johnson (55) má za sebou historický úspěch, ve čtvrtečních předčasných volbách naprosto deklasoval opozici, a konzervativcům se tak podařilo získat většinu v parlamentu. Důležitou hráčkou ve volební kampani, nejen nyní, ale i v létě, kdy se Johnson ucházel o post premiéra, byla politikova mladá přítelkyně Carrie Symondsová (31), které láskyplně přezdívá „vydřička“. Johnson se nechal slyšet, že své milence dá k Vánocům brexit, to dodržel. Mohla by ale Symondsová najít pod stromečkem i zásnubní prsten? Stala by se tak oficiálně první dámou Británie a premiérovou třetí manželkou, uvedl deník Daily Mail.

Jonhson se Symondsovou spolu v Downing street žijí na hromádce, nenastěhovali se do tradičního sídla britských premiér v čísle 10, ale za své „hnízdečko lásky“ si zvolili prostornější sousední číslo 11. Zprávy o jejich aférce se poprvé objevily loni v září, pár spolu pravděpodobně randil už od února 2018. Johnson byl v tu dobu ženatý, jeho manželka, právnička Marina Wheelerová ho vyhodila z domu a požádala o rozvod. Jonhson se svou „vydřičkou“ následně přestali vztah tajit.

Johnson: Činí mě šťastným

Symondsová se během Johnsonovy vláda drží spíše v ústraní, což mnoho lidí od zapálené aktivistky a komunikační guru nečekalo. Vypadá to ale, že brzy dostane výraznější roli. Johnson během oslav svého obrovského vítězství nadšeně objímal Symondsovou, během krátkého projevu ji držel kolem pasu a před novináři prohlásil, že bude „jeho první dámou“. Johnson má ale problém, jeho rozvod stále není vyřízený, takže se svatbou bude muset ještě počkat. Se žádostí o ruku ale nemusí.

„Činí mě neuvěřitelně šťastným,“ uvedl před nadšeným davem konzervativců, naznačil, že by se rozhodně nebránil dalšímu manželství. Pár společně „vychovává“ psa Dilyna, který jim často dělá společnost na oficiálních akcích. Johnson i Symondsová ho dokonce vzali k volebním urnám, oba podlehli tomuto trendu. Včera totiž psi a další domácí mazlíčky doslova zahltili twitter a volební místnosti.

O možné svatbě se často zmiňují i přátelé páru, kamarádky dokonce Symondsové říkají Flotus, což je zkratka označující první dámu USA, anglickém originálu the First Lady of the United States.

Premiér Boris Johnson s přítelkyní Carrie Symondsovou na konferenci Konzervativní strany. Premiér Boris Johnson s přítelkyní Carrie Symondsovou na konferenci Konzervativní strany. | Reutres

Přestože někdejší komunikační šéfka konzervativců stojí za rozpadem Johnsonova manželství, v Británii je celkem oblíbená. Novináři ocenili nejen její skromný styl oblékání a environmentální aktivitu, ale i to že se více méně „nemíchá“ do politiky. Do veřejného života se naplno zapojila až před předčasnými volbami. Spolupracovala na kampani řady konzervativců, lobbovala převážně za političky.

Trumpovou a Macronovou pohrdla, za královnou ale odjela

Symondsová zřídka doprovázela Johnsona při jeho předvolebním turné po Británii, společně se objevili v hinduistickém chrámu, kam Symondsová dorazila ve výrazném sárí. Milenci jsou vůbec prvním nesezdaným párem v Downing street, blondýnka s premiérem nejezdí na zahraniční cesty, asi nejvíce patrné to bylo na summitu skupiny G7 letos v srpnu, kterému vévodily první dámy USA a Francie, Melania TrumpováBrigitte Macronovou, Symondsová chyběla. Oproti tomu nevynechala zářijový piknik s královnou Alžbětou II., kterého se premiérské páry tradičně účastní.

Na rozdíl od svých předchůdkyň nemá vlastní tým, který se by se staral o její program. Britové s nadšením přijali, že „neplancá“ peníze daňových poplatníků. Šlo zřejmě o krok, kterým si Johnson se Symondsovou chtěli usmířit veřejnost, před jejich stěhováním do Downing street totiž kolovaly zvěsti, že se vybaví na náklady poplatníků.

Děti „vydřičku“ nenávidí, tchán ji toleruje

Kdo Symondsové nemůže přijít na jméno, jsou Johnsonovy čtyři děti, které má s Wheelerovou. „Máma s ním skončila, je to sobec a bastard,“ nechala se slyšet Lara Johnsonová (26). Se Symondsovou je dělí jen pětiletý věkový rozdíl. Podobný postoj zřejmě zastává i zbytek Johnsonova potomstva: synové Theo a Milo a druhá dcera Cassie. Se Symondsovou se odmítají seznámit. Podporu našla u otce svého milého Stanleyho Johnsona.

Byla to právě Symondsová, kdo premiéra pomyslně „postavil do latě“, podle známých by se bez ní předsedou britské vlády „nikdy nestal“. Johnson je známý „průšvihář“ a má „skříň narvanou různými kostlivci“, poznamenali u příležitosti jeho volebního úspěchu britští novináři. Jeden ze skandálů kalí i jeho „idylku“ se Symondsovou.

Video  Johnson mezi ovcemi, voliči, studenty či mechaniky v depu formule: Britský premiér pak triumfoval v předčasných volbách  - Reuters
Video se připravuje ...

Milenecká hádka, kterou řešila policie

Pár se v červnu zuřivě pohádal, křik byl tak hlasitý, že na ně sousedé zavolali policii. „Nech mě být. Na ničem ti nezáleží, protože jsi rozmazlený, nestaráš se o peníze, ani o nic jiného, nech můj zas*anej laptop na pokoji a vypadni z mého bytu,“ řvala na Johnsona Symondsová. Její slova jsou jasně zřetelná na nahrávce, kterou pořídili sousedé. „Mírná přeháňka“ evidentně nic neznamenala a jejich vztah extrémně nepoznamenala.

„Proutník Boris“ tak se Johnsonovi v tisku přezdívalo, aby ne. Politik byl dvakrát ženatý, během obou manželství měl řadu milenek, dvě dokonce během vztahu se současným premiérem otěhotněly. Jednu poslal na potrat, druhá si dítě nechala, Johnson se ale k údajnému nemanželskému dítěti nehlásí. Jeho „záletnické choutky“ mu dělají problémy dodnes, nedávno proti němu vystoupila novinářka Charlotte Edwardesová, kterou měl v roce 1999 osahávat.

Johnsonův triumf

Podle průzkumů mezi konzervativci Johnsonův bouřlivý milostný život nemá žádný vliv na jeho politiku, na 83 procent členů strany se shodlo, že nezáleží na tom, jestli se rozvádí a žije s milenkou. To ukázal i v těchto volbách, kde se konzervativcům podařilo získat nejméně 364 z 560 mandátů. Konzervativní strana slaví největší úspěch od roku 1987, kdy Torye k vítězství dovedla „železná lady“ Margaret Thatcherová.

hubaucpanakoblihou ( 13. prosince 2019 20:03 )

Levácká pakáž v Anglii dostala po čuni. Totéž je silně potřeba i u nás.

Zobrazit celou diskusi