Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

„Ty prasnice!“ schytala to Alena. Šikanovaní tlouštíci se brání: Nejsme kus sádla

Autor: blv - 
8. listopadu 2019
21:30

Prožili si ponižování, šikanu i pohrdání, mají totiž nadváhu. Těžko chodí do schodů a ještě hůř shánějí práci. Kila navíc jim okolí dává pořádně  „sežrat“. Jenže tlouštíci v Rusku se teď začali bránit: „Nejsme jen kus sádla, jsme lidé!“ A dokázali to v sérii fotografií. Jsou na nich někdy osamocení, někdy zamilovaní a vždycky s mnoha kily navíc. 

Radši budu průměrný, nebo úplně hloupý, než abych byl tlustý - tak podle zpravodajského serveru Lenta.ru odpověděly dvě třetiny Rusů na otázku, jestli je lepší mít nadváhu, nebo nízký intelekt. Ženy v tom byly hodně radikální. Většina z dotazovaných řekla, že by se radši nechala přejet náklaďákem, než aby přibrala pár kilo. 

„Ty prasnice, ty krávo ... chro, chro!“ Tohle jsem v životě slyšela častěji než vlastní jméno, říká Alena z Petrohradu. Ve škole jí zakazovali tancovat, prý to bylo neestetické. Jednou ten zákaz porušila a hned se našlo několik spolužáků, kteří kolem ní udělali kruh a chrochtali. Nadváha se prostě neodpouští. 

A doma to nebylo lepší. Máma se za ni styděla a táta ji bil. „Třeba na mě převrátil talíř s jídlem, nebo mi ho rovnou rozbil o hlavu,“ vzpomíná Alena na smutné dětství. Když máma onemocněla, zavřel ji vlastní otec do pokoje a pět dní nedostala nic k jídlu. Alena sice nezhubla, zato utrpěla další šrámy na dětské duši. 

„Vždycky jsem přemýšlela o smrti. Skutečně, většinu svého života. Je strašně složité žít, když tě neuznávají, když se ti vysmívají jen proto, kolik vážíš,“ svěřila se Alena čtenářům Lenta.ru.

Ale jak se říká: Konec dobrý, všechno dobré. Alena si našla přes instagram přítele a láska ji vrátila zpátky do života. Taky to není žádný hubeňour, ale mají se rádi a taky svou milou seznámil s dalšími lidmi, kteří mají stejný problém. 

Teď spolu nafotili intimní fotografie. „Nestydím se“ - tak se jmenuje projekt, na kterém se podílejí. Snímky najdete v galerii a neuvidíte na nich žádné profesionální modelky, přesto stojí za vidění. A o to teď Aleně jde - ukázat ostatním, že „není kus sádla, je člověk“.

Zdeniba ( 9. listopadu 2019 02:30 )

Tloušťka má hlavně negativní vliv na zdraví.Znám dost lidí, kteří by skoro vůbec nemohli jíst aby mohli zhubnout. Je to taky dost v poruše metabolismu.

priserak77 ( 8. listopadu 2019 23:15 )

Odkdy se baští zrcadla ??? Čeština tady evidentně pláče.

starymlok ( 8. listopadu 2019 21:43 )

Tak to je síla,ta má cecky jak pověšený cejchy

Zobrazit celou diskusi