Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Poslankyně podváděla. Na zkoušky za sebe posílala dvojnice, najala si jich osm

Autor: Darina Jíchová - 
22. října 2019
21:45

Poslankyni načapali při podvádění. Političku z bangladéšské vládnoucí strany Lidová liga Tamannu Nusratovou vyhodili z Otevřené univerzity v metropoli Dháka (BOU), kde si dělala bakalářský titul. Na zkoušky za sebe posílala najaté dvojnice. Podvod odhalila soukromá televizní stanice Nagorik, která natočila jednu z dvojnic přímo během zkoušky a konfrontovala ji po napsání testu, napsal deník The Guardian.

Nusratová za sebe svou náhradnici poslala celkem na 13 zkoušek, nejednalo se přitom vždy o jednu a tu samu ženu, politička si najala hned osm dvojnic. „Vyhodili jsme ji, protože spáchala zločin. A zločin je zločin, ať je jakýkoliv,“ uvedl rektor BOU a dodal: „Ukončili jsme její studium, u nás už nikdy nebude moct studovat.“

„Všichni o tom věděli“

„Dvojnice vydávající se za Nusratovou byly pod ochranou bodyguardů poslankyně. Všichni věděli, co se děje, ale nikdo proti tomu nic neřekl. Nusratová pochází z vlivné rodiny,“ sdělil tisku jeden ze zaměstnanců školy. Poslankyně odmítla skandál komentovat.

Podvádění při zkouškách nebo zveřejňování otázek testů před zkouškou jsou v Bangladéši velmi časté. Vysokoškolské úřady kvůli tomu často výsledky ruší a vypisují nové termíny zkoušek.

Zobrazit celou diskusi