Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Po útoku Afghánce u českých hranic zemřel druhý člověk. Byl to opatrovník vraha

Afghánec, který zabil dva muže.
 (Autor: ČTK)
Autor: sab, ČTK - 
18. října 2019
15:39

Pondělní útok nožem v severorakouské obci Wullowitz u jihočeských hranic si vyžádal druhou oběť, těžkým zraněním podlehl pracovník místní ubytovny pro žadatele o azyl. Dnes to podle agentury APA oznámila policie. Za incidentem podle vyšetřovatelů stojí neúspěšný afghánský žadatel o azyl, který nejprve pobodal svého opatrovatele a poté při útěku zabil místního zemědělce.

Rakouské úřady od první chvíle hovořily o zranění 32letého pracovníka ubytovny jako o velmi vážném a uváděly, že muž je v kritickém stavu. Třiatřicetiletý Afghánec se v pondělí s opatrovníkem sešel, aby si promluvil o své pracovní budoucnosti. Rozprava se ale změnila v hádku, která skončila útokem, při němž Afghánec muže bodl do hrudi.

Afghánec následně na kole odjel ke statku místního zemědělce, kterého podle policie zabil, a v jeho autě odjel. V tomto voze ho také policie v pondělí v noci u Lince zadržela.

Případ vyvolal velkou pozornost nejen v Rakousku, ale také v České republice. Zpočátku totiž nebylo vyloučeno, že se Afghánec pokusí utéct do Česka, proto byla česká policie v pohotovosti.

Ubytovna, ve které žilo asi dvacet žadatelů o azyl a ve které v minulosti bydlel i afghánský útočník, byla mezitím uzavřena. V rozhovoru na Life Radiu to oznámil šéf hornorakouské pobočky Rakouského červeného kříže Thomas Märzinger. Červený kříž, který zařízení provozoval, po útoku rychlé uzavření ubytovny přislíbil obyvatelům obce.

djaba ( 19. října 2019 07:14 )

Takhle nevypadá Afghánec . Máte jistě špatnou fotku .

starymlok ( 18. října 2019 22:04 )

Bože tady se zase sešlodnes dementů.

offline ( 18. října 2019 21:00 )

Fotografie je fake, nebo se jedná o afghánského imigranta z Evropy. Někdo si patrně spletl směr, kam se dnes utíká.

buban ( 18. října 2019 20:09 )

Jj, takovýchto obohatitelů jest v Evropě potřeba. Na zveřejněných fotkách se evidentně vysmívá neschopnosti EU jej vyhostit, respektive vrátit s plavacím kolem na moře.

iFender ( 18. října 2019 20:08 )

Mili sousede,liebe Nachbarn,liebe Freunde aus Österreich.Co jste si tam za ta leta nakvartyrovali za vysoce odbornou verbez je jenom vase privatni vec.Vy chodite jiz od konce valky svobodne k volbam a zvolili jste si vlastne politiky ve vetsine SOCIALISTY Ted si to vyzerte sami.Uz vam neni pomoci.Ja volim jen ty ,kteri jsou jasne proti migraci a radeji mit o dva rizky v tydnu mene.

Zobrazit celou diskusi