Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Premiérovi zabavili kávu v kelímku na jedno použití. Zabránila poradkyně „katastrofě“?

Autor: ČTK, tva - 
1. října 2019
18:10

Ani britský premiér nemá nárok na kávu z kelímku na jedno použití. Ukazuje to video z konference Konzervativní strany v anglickém Manchesteru, na němž je vidět, jak jeden asistent podává Borisi Johnsonovi nápoj v tomto obalu, zatímco druhá asistentka mu jej bryskně zabavuje.

„Žádné jednorázové kelímky,“ říká při tom svému kolegovi. Podle britských médií se tak asistentka snažila zabránit „PR katastrofě“ v době, která jednorázovým obalům nepřeje. Zaskočený Johnson mezitím zvedá ruce a říká „Co, co co?“.

Aféru kolem kelímku na jedno použití nedávno zažila Kanada, když vyšlo najevo, že tým šéfky místních zelených upravil fotografii Elizabeth Mayové tak, že rozložitelný jednorázový obal nahradil plastovým na opakované použití s kovovým brčkem. Mayová uvedla, že o manipulaci se snímkem nevěděla a že ji šokovala.

Na twitteru se podle očekávání strhla lavina parodických úprav a interpretací „kelímkové situace“. Káva, kterou Johnson obdrží a vzápětí o ni okamžitě přijde, v jedné z nich například představuje většinu v britském parlamentu.

Taurus70 ( 2. října 2019 07:50 )

Latecia těžký vítr v hlavě? To víte ze ano a co léky berete pravidelně? Plasty jsou prokazatelně jen spicka ledovce a jen tak mimochodem moderní plasty už se díky nanotechnologiím posunuly na na 5 až 10 let poločasu rozpadu, spíš bych řekl že mnohem horší je letecká doprava o které se velice málo mluví ale prokazatelně škodí mnohem více jak fosilní paliva ale ono je lehčí plácat vselidova moudra jak skutecnosti😂😂😂🤮🤮

latecia ( 2. října 2019 02:48 )

Joo nadavali jste Grete do debilu zatimco vted se smeje...tady v UK tento tyden zrusili supermarkety plastove pitliky na jedno pouziti a lidi si budou muset donaset svoje nebo platit za recyklovany..plasty jsou pohroma i ta reciklace stoji neco prostredi coz zaplatite vy vsichni svym zdravim. Ta nova generace bude jiz bez plastu.

andorea ( 1. října 2019 18:27 )

Kelímek již byl jednou vyroben, tak proč by bylo závadné ho použít? Co s těmi vyrobenými? Zlikvidovat bez užitku? To by bylo právě neekologické! Greténismus nese první plody...

Zobrazit celou diskusi