Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Láska na Oktoberfestu: Mladík požádal o ruku záchranářku (27). Po ošetření v sanitce

Autor: tva - 
26. září 2019
18:36

Hledal lékařskou pomoc – a našel lásku! O víkendu se jeden z návštěvníků mnichovského pivního festivalu Oktoberfest zamiloval do záchranářky a požádal ji o ruku přímo v sanitce. Informovala o tom bavorská záchranná služba prostřednictvím provozovatelů festivalu.

Třicetiletý Rakušan, který na festivalu v lehké opilosti upadl a zranil si nohu, požádal o ruku 27letou záchranářku zdravotnické služby. Učinil tak rovnou při převozu do nemocnice. Nabídka sňatku se však nesetkala s kladnou odezvou – žena byla přeci jen ve službě a jako správná profesionálka nepodlehla emocím.

Dvojice si však alespoň domluvila rande, takže stále existuje naděje, že netradiční příběh bude mít i přesto šťastný konec. Jak prozradila mluvčí zdravotníků, pro 27letou ženu to byla první žádost o ruku v životě.

Za tuplák piva návštěvníci dají kolem 300 korun

Tradiční pivní festival by do neděle 6. října mělo navštívit kolem šesti milionů hostů. Za litrový tuplák piva návštěvníci letos zaplatí mezi 10,80 a 11,80 eura (280 až 306 korunami). Oktoberfest mnichovské radnici podle informací každoročně vydělá 1,2 miliardy eur (zhruba 31 miliardy korun).

Záchranná služba uvedla, že během první neděle Oktoberfestu bylo ošetřeno celkem 514 návštěvníků. 68 z nich pak bylo tak opilých, že jejich stav vyžadoval medicínsky zásah. Na infostánku přítomní lékaři pomohli během jediného dne zhruba 150 lidem, kterým byly ve velkém množství případů poskytnuty zdravotnické potřeby jako například náplast.

Zobrazit celou diskusi