Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tonda (19) kouřil dva roky e-cigaretu, plícemi starého kuřáka šokoval i lékaře

Autor: tva - 
20. září 2019
19:50

Anthony Mayo (19) z americké Pensylvánie se minulý týden dozvěděl zdrcující zprávu. Po dvou letech „vapování“, tedy kouření elektronické cigarety, mu doktoři nalezli v plicích ztuhnutý liquid (tekutou náplň do elektronické cigarety, pozn. red.). Jeho dýchací orgány jsou tak ve stavu, který odpovídá zhruba 60letému muži, který vykouří dvě krabičky normálních cigaret denně. Informuje o tom web britského deníku Daily Mail.

Snímky z rentgenu plic devatenáctiletého mladíka šokovaly i samotné lékaře. Ti v současné době pracují na plánu, jak Anthonyho plíce vyčistit. Není však vůbec jisté, zda se pacient bude schopen plně zotavit.

„Minulý týden jsme zaznamenali, že mu dýchání dělá vážné problémy. Navíc hrozně zbledl a bylo mu neustále špatně,“ popsala mladíkův stav před návštěvou nemocnice jeho matka.

Lékaři přirovnali strukturu škodlivého obsahu Anthonyho plic k vepřovému sádlu.

Elektronická cigareta funguje na principu zahřívání tekuté náplně, která se při kouření mění na páru. Je však možné, že se určité množství tzv. liquidu dostatečně nezahřeje a je vdechnuto do plic.

Devatenáctiletý mladík s poškozenými plícemi tak nadále zůstává v nemocnici, přičemž jeho hladina kyslíku dosahuje výrazně nižších hodnot než u zdravých jedinců.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

haluzakovnik ( 21. září 2019 00:03 )

* Ale mladý člověk chce žít.. Hledal jsem a našel pomoc. Věděl jsem že někde na planetě musí být někdo kdo ví, co s tím.. ZA 5 min 12 jsem došel k informacím, že jde o nikotin, že dehet zbytečný, jelikož jsem od přírody bystré to zvíře zdravým rozumem obdarován. Rychle mi došlo, že jsem objevil něco.. Čímž můžu dosud nemyslitelné.. Nezaplatit za svou hloupost.. tedy myslel jsem že svou, hold ta tvrdá psychická manipulace už od dětství.. Každý z vás už to slyšel a hodně brzo .. Každý je strůjcem svého.. jaký si to uděláš.. takže jsem dále zjistil, něco o historii, a tehdy mi to začlo docházet, co jsem ze sebe nechal udělat za debila aniž bych si toho vůbec všimnul. Když už indiáni za krále klacka užívali všelijaké byliny, mnohem inteligentněji, když už je pálily, tak z tak dlouhých dýmek, že jim je musel druhý člověk pálit, a zase, vyjímečně a úplně jiným způsobem.. Ale hlavně už tehdá vaporizovali a já horkotěžko hledal co to slovo znamená, ostuda nehorázná.. No takže jsem všechno pochopil, a jediné z čeho jsem měl obavu je zda-li v tom dehtu nebude další nějaká chytlavá látka. Věděl jsem o přípravcích jako nikoret a pod. ovšem nevěřil jsem tomu že je v tom nikotin, lidi co prodávají dětem nejnávykovější drogy.. od těch co nejdál.. Mno.. navíc to bylo nechutně drahé.. Řekl jsem si co mi přikazuje to smetí zapalovat, já chci to na čem jsem závislý, a pokud mi to nebude škodit zdraví, vyhrál jsem na plné čáře.. Objevil jsem vaporizační dýmku s celoživotní zárukou, mám už ji deset let Po tom co jsem přes ní zkonzumoval naráz půl cigára, jsem do večera nechtěl tabák ani vidět. Přesto jsem byl šŤastný.. věděl jsem že je konec, že už nemusím řešit zdravotní dopady.. kupoval jsem si javanse, a drtím do sebe nikotin, a řeknu vám. Asi to škdodí.. ale oproti klasickým bez nadsázky tak 1% a to maximálně. Chutná to, neškodí to, stačí to, každý kdo tvrdí má pokřivený pohled bez diskuse. Prostě nelze nijak smysluplně obhájit klasiku, ale neberu vám to! Dělejte si co chcete!

haluzakovnik ( 20. září 2019 23:49 )

Pokud jakýkoli článek, který místo apelu na nejprestižnější cenu za tak úžasný doslova až spásný vynález jakým je e-cigareta celá ta geniálně jednoduchá myšlenka mě fascinuje dodnes. Víte, ostatním v drtivé většině je zdraví ukradené, má matka kouří dodnes.. Přesto že jsem se mohl, podělat abych ji přesvědčil ať přejde.. Jelikož kouřit něco co hoří.. a ještě tvrdit že mi to chutná. Je ryzím důkazem, vrcholové hlouposti a názorná ukázka sebeklamu. Nelze. Já kouřím od 12 ti let. Od 13 jsem závislý. Od 15 ti let vnímám první drtivé dopady. Růst a vývoj narušen. Tělo na úkor vývoje dělalo maximum aby se vyrovnalo s mým těžkým kretenismem.. od 15 ti let si proto také uvědomuji že s tím musím seknout i kdybych nechtěl.. Ouha.. jaké to překvápko.. před herákem mě varují na každém kroku, před perníkem na který závislost dokonce.. NENÍ. ano není a každý kdo tvrdí opak je dement s prominutím, nechce se mi to pořád vysvětlovat. Když to ani nechcete poslouchat.. ale drogy neškodné a řekl bych mimořádně prospěšné když je člověk umí používat.. mi teda zakazují a doslova mi vyplachují mozek od raného dětství. Taky Bohulibě zakazují cigarety.. Ale každé děcko k nim má přístup dodnes.. zvláštní, když jak jsem s hrůzou zjistil. Není silnější a horší závislosti než na nikotin.. A já tohle potvrzuji.. Snažil jsem se od 15 ti let přestat. Snad 500x a to sem myslel vážně.. Absolutně bez šance.. jednou jsem to vydržel 14 dní, a dodnes si pamatuji jak to bylo strašné.. prej 14 dnů je nejhorších.. heh.. kéž by.. zbytek života je nejhorších tohle je faktum, jste podobně jako těžký alkoholik celoživotně v touze..lze nad tím po velkém úsilí částečně vyzrát složitými technikami práce s pzoroností.. mno ale já se v 18 ti smířil, že cigarety, mě do 30ti zabijí pomalou a odpornou smrtí, s tím, že už v tom věku jsem mi to ničilo život, byl jsem na tom zdravotně hůř než můj 60ti letý fotr.. .a šlo to z kopce.. přestat nešlo.. smiřoval jsem se tím že takhle blbě tady zdechnu.. *

Zobrazit celou diskusi