Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Do premiérova letadla naboural autobus plný novinářů, neprojel pod křídlem

Autor: ČTK, tva - 
12. září 2019
16:50

Kanadský premiér Justin Trudeau nešťastně vstoupil do volební kampaně, když jeho letoun po přistání na západě Kanady poškodil autobus převážející novináře. Volby do kanadského parlamentu se uskuteční 21. října, čtyřicetidenní kampaň začala ve středu a Trudeau ji zahájil ve městě Victoria nedaleko Vancouveru.

Premiérův speciál, v němž kromě Trudeaua do místa předvolebního mítinku přiletěla i skupina novinářů, přistál na victorijském letišti a reportéři přestoupili do autobusu, který je měl převézt z letištní plochy do terminálu.

Řidič autobusu ale špatně odhadl výšku křídla nad zemí a vozidlo svou střechou jeho spodní část poškodilo. Incident skončil bez zranění.

Novinářský autobus poškodil volební letoun kanadského premiéra Novinářský autobus poškodil volební letoun kanadského premiéra | Twitter @blatchkiki

Poškozený stroj měl Trudeaua brzy odvézt na mítinky do města Kamloops v Britské Kolumbii a do Edmontonu v provincii Alberta. Premiérova kancelář televizi CBC ujistila, že letoun bude před cestou na další etapu volebního turné pečlivě prověřen.

Zobrazit celou diskusi