Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Do „StarDance“ míří prezidentův bývalý mluvčí. „Facka do tváře,“ bouří kritici

Autor: Darina Jíchová - 
23. srpna 2019
06:35

Taneční soutěže se těší velké oblibě. V Česku na podzim začne desátá řada StarDance, kde se předvede bývalá biatlonistka Gabriela Koukalová nebo youtuber Karel Kovář alias Kovy, to ve Spojených státech startuje v září už 28. série pořadu Dancing with the Stars. Účastníkem má být letos také bývalý mluvčí prezidenta USA Donalda Trumpa Sean Spicer, jeho nominace popudila zaměstnance televizní stanice ABC i fanoušky soutěže, informovala stanice CNN.

Zaměstnance stanice ABC, z jejíž produkce pořad pochází, pobouřilo rozhodnutí vedení přizvat do pořadu Spicera, podle zdrojů proti účasti bývalého prezidentského mluvčího ostře protestují. Spicer během svého působení v Bílém domě nechvalně proslul „zamlčováním a zamlžováním“ informací ve prospěch Trumpa a jeho vlády.

„Hnus a ještě mu zaplatíme!“

Se Spicerovou nominací nesouhlasí ani moderátor soutěže Tom Bergeron, který se svůj názor rozhodl sdílet se svými fanoušky na sociálních sítích. Reportéry CNN kontaktovalo 9 zdrojů z ABC, zaměstnanci stanice si přáli zůstat v anonymitě, ale zároveň chtěli sdílet svou nespokojenost.

Podle zdrojů je některým zaměstnancům ABC rozhodnutí vedení jedno, dalším trochu vadí, ale většina je prý opravdu „nas*raná“. „Je to facka do obličeje pro všechny, kteří jsme museli snášet jeho nesmysly a vyrovnat se s důsledky jeho lží a dezinformací, když ještě pracoval v Bílém domě,“ vysvětlil zdroj.

„Pracujeme v médiích, se Spicerem jsme jednali a ke spoustě z nás se choval fakt hnusně. Je odporné, že teď bude v našem pořadu a ještě za to od naší společnosti dostane zaplaceno,“ uvedl jeden ze zdrojů. Reportéři CNN kontaktovali Spicera. „Tohle je šoubyznys, je to zábavný pořad. Těším se, že si to užiju. Pokud lidé čekají nějaké novinky, měli by sledovat zpravodajství, ne taneční soutěž,“ řekl tisku Spicer, kritika ho nijak nerozhodila.

Kritici: Účast v soutěži je trest

„Na druhou stranu se dá říct, že účastnit se soutěže je trest sám o sobě. Není to zrovna symbol úspěšné kariéry,“ komentoval Spicerovu účast v pořadu televizní kritik James Poniewozik. „Jsem spokojený s tím, kdo jsem a koho podporuju, měnit se nehodlám. Chci dát lidem šanci, aby viděli i mou jinou stránku,“ reagoval Spicer.

Otázkou je také to, jak se k nominaci bývalého mluvčího postaví Američané, kterým Spicer ve své funkci opakovaně lhal. Už komentáře pod Bergeronovým příspěvkem napovídají, že z rozhodnutí ABC nejsou nadšení ani oni. „Promiň, Tome, nic proti tobě, ale tuhle řadu sledovat nebudu. Televize by neměla zaměstnávat lháře,“ shodli se uživatelé twitteru.

Spicer by si měl v pořadu vydělat skoro 3 miliony korun, pokud se udrží více než dvě epizody, jeho odměna stoupne o více než dvojnásobek na 6,8 milionu korun. Někteří televizní kritici uvedli, že chápou, proč se lidi proti Spicerově účasti bouří, na druhou stranu připomněli, že vedení ABC má právo přizvat do show kohokoliv, o kom se domnívají, že způsobí největší rozruch.

Češi si na StarDance počkají do října

Americká verze StarDance… když hvězdy tančí se na televizní obrazovky vrátí už 16. září, zatančí si v ní také oblíbený herec James Van Der Beek známý ze seriálu Dawsonův svět, kde ztvárnil hlavní roli. Češi si na svou obdobu soutěže budou muset počkat, prvního dílu se dočkají v sobotu 12. října. Kromě biatlonistky Koukalové a youtubera Kovyho se lidé mohou těšit na zpěvačku Tonyu Graves, herce Matěje Rumla a Miroslava Hanuše, herečku Veroniku Kubařovou, moderátorku a novinářku Noru Fridrichovou, zpěváka a hudebníka Ondřeje Ládka, spisovatelku Radku Třeštíkovou a rybáře Jakuba Vágnera.

Video  Youtuber Kovy o StarDance: Buď se zblázním nebo to bude super!  - Martin Balcar, Aleš Brunclík
Video se připravuje ...

 

milan1959 ( 23. srpna 2019 08:24 )

Facka do tváře je hlavně účast bláznivé Soukalové

Zobrazit celou diskusi