Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Žena v letadle vyfasovala sedadlo bez opěradla. Lidé zuří, aerolinky případ šetří

Autor: tva - 
6. srpna 2019
19:30

Letecká společnost easyJet se dostala pod palbu kritiky uživatelů sociálních sítích. Na internetu se totiž objevil snímek, kde jsou pasažéři nuceni sedět na sedadle bez opěradla – konkrétně bez celé sedadlové zadní části.

Situaci zachytil Matthew Harris, který s firmou easyJet cestoval z britského Lutonu do Ženevy. „EasyJet je v tomhle horší než Ryanair. Jak něco takového můžou dovolit?“ ptá se ve svém příspěvku na twitteru, který doprovodil důkazní fotografií.

Letecká společnost nicméně uvedla, že pasažérům z bezpečnostních důvodů výslovně nebylo doporučeno sedadlo používat. Navzdory tomu však ženě, která na místo zasedla, v přístupu k porouchanému sedadlu nebránila.

Jeden z uživatelů pod příspěvkem se vyjádřil v tom smyslu, že „kromě všeho ostatního, co je s takovým sedadlem špatně, zde existuje také vysoké riziko poranění krku při vzletu a přistání letadla“.

Aerolinky zároveň v twitterové komunikaci požádaly Harrise, aby fotografii z internetu stáhl, aby mohly událost podrobně prošetřit. Muž to však odmítl.

Markt N. ( 7. srpna 2019 21:16 )

Naprostý nesmysl. Fake news💁🏻 Určitě na tomto sedadle během letu neseděla, bylo by to proti základním bezpečnostním předpisům.

insider ( 7. srpna 2019 19:46 )

Vy se v letadle poutáte k opěradlu?

offline ( 7. srpna 2019 12:14 )

To je jen příprava na lety vestoje. Pasažéři budou stát tak těsně za sebou, že nebudou moci spadnout, ani se pohnout.

Pohybovenadany ( 7. srpna 2019 02:17 )

Proč všichni nevystoupili a nechtěli nove letadlo ? Příště bude 5 takovych sedadel a pak 10 a potom poletite na Stojáka !

Monikay ( 6. srpna 2019 19:33 )

tak příště na to radši dát červenou pásku křížem

Zobrazit celou diskusi